Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 28 aug 2015

In Singapore staat wel een heel bijzonder glazen huis

Dit glazen huis met de bijnaam ‘the house out of the floating box’ moet wel iets heel bijzonders zijn. Natuurlijk hebben we wel eens eerder huizen met hoge glazen wanden gezien, maar hoe dit project glas, natuur en interieur met elkaar verbindt is redelijk ongewoon en net weer even anders!

Het gebouw is een ontwerp van een project van Park + Associates Architects. Het is ons nog niet duidelijk of het huis al op zijn plekje in Singapore staat, maar dat doet niet af aan het bijzondere design. Kijk je even mee naar dit bijzondere stukje architectuur?

Niet zo gek dat dit huis ‘The house out of the floating box’ als bijnaam kreeg, want dat is ook het eerste wat ons opvalt aan de buitenkant. De benedenverdieping is bijna volledig van glas gemaakt, waardoor het lijkt alsof de bovenverdieping, een rechthoekige ‘boks’, in de lucht zweeft. De gevel van het deel dat lijkt te zweven, is van gaas gemaakt en verbindt de tuin met de binnenkant van het huis. Dat geeft een te gek effect!

Binnen is het plafond gigantisch hoog en dat gevoel wordt nog eens versterkt door het gebruik van glas in het huis zelf. Er komt veel licht binnen en ook hier verbinden de hoge ramen het interieur met de tuin. Een tof voorbeeld daarvan is de heg achter de televisie. De houten accenten in het huis geven de hoge ruimtes juist weer een warmere uitstraling.

En hoe vet is dit! In de woonkamer ligt onder de centrale wenteltrap een waterpartij. Wie zegt dat een vijver niet gewoon binnenshuis kan?

Deze badkamer ziet er heerlijk rustgevend uit en past mooi in het ruimtelijke interieur. Al had dit zwembad ook best bij het huis gepast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
In Singapore staat wel een heel bijzonder glazen huis
Sluiten