Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 19 mrt 2020

Simpele klusjes om te doen terwijl je thuis aan het werk bent

Thuiswerken gaat echt beter wanneer je je huis beschouwd als kantoor. Dat betekent ook dat je niet de hele tijd van alles kunt gaan doen alsof je vakantie hebt. Toch snappen wij het heel goed als je soms even afgeleid raakt of afleiding nodig hebt. Af en toe afstand nemen van je werkplek is bovendien ook heel gezond! Dit zijn simpele klusjes die je kunt doen wanneer je thuis aan het werk bent.

Deze klusjes duren helemaal niet lang en zijn de ideale manier om weg te zijn van je werkplek en ook nog effectief bezig te zijn.

Simpele klusjes voor de thuiswerker

Zitten is het nieuwe roken, dus het is belangrijk dat je staat en veel beweging krijgt. Dat zit met deze klusjes wel goed!

Wasjes draaien

Misschien een inkoppertje, maar een was draaien of de vaatwasser inruimen en aanzetten gaat natuurlijk heel makkelijk wanneer je thuis aan het werk bent.

Gooi de juiste was in de wasmachine en na een uurtje of twee mag je weer opstaan om de was even aan de waslijn te hangen.

Kost bijna geen tijd, maar is wel heel effectief! Nu heb je eindelijk tijd om die stapels was van de kinderen te wassen.

Karton/papier opruimen

Bij ons op de redactie is een ding tijdens het thuiswerken heel belangrijk: af en toe eventjes naar buiten om een luchtje te scheppen. Niets is zo vervelend als dagen achter elkaar binnen zitten.

Sla twee vliegen in een klap door tijdens je rondje naar buiten wat dingen op te ruimen! Neem bijvoorbeeld je karton en papier mee om in de papierbak te gooien of dump al die lege flessen wijn in de glasbak.

> Lees ook: Drie weken thuiswerken? Met deze tools houd je het vol!

Tafel opruimen

Werken aan een opgeruimde tafel of een opgeruimd bureau is erg belangrijk om je productiviteit te bevorderen.

Ruim dus iedere dag voordat je gaat werken, tijdens het werken of nadat je gewerkt hebt, even je bureau op. Zet je vaat in de keuken, ruim al het papier netjes op en haal even een doekje over de tafel en je laptop zodat die weer lekker fris zijn om te gebruiken.

Meal preppen

Wil je al tijden een lekkere stoofpot met suddervlees maken of een ander uitgebreid gerecht dat een tijdje op het fornuis moet staan? Dan is het daar nu eindelijk tijd voor!

Neem ergens op de dag lekker de tijd om je ingrediënten voor te bereiden en in een pan te stoppen. Daarna kun je gewoon rustig weer aan het werk gaan en moet je alleen af en toe opstaan om het eten even te checken of iets toe te voegen. Deze heerlijke gebraden kip van ons zusje Culy heeft bijvoorbeeld wel eventjes tijd nodig in de oven. Lekker!

Klusjes delegeren

Jij bent dan wel de hele dag aan het werk, maar de kinderen niet. De meeste kinderen zitten nu ook thuis, dus daar kun je dan maar beter gebruik van maken. Geef de kids klusjes om te doen.

Bijvoorbeeld het onkruid uit de tuin weghalen zodat ze lekker buiten (maar veilig!) kunnen zijn. Of wat dacht je van stofzuigen of hun eigen speelgoed opruimen. Desnoods geef je hen een euro per klusje voor de nodige motivatie. Hebben zij ook wat te doen en kun jij lekker blijven werken.

Tips voor een dreamy home office

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Simpele klusjes om te doen terwijl je thuis aan het werk bent
Sluiten