Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 23 okt 2020

Wauw: je trekt extra veel aandacht naar je muur met een klassieke sierlijst

Als je een witte muur in huis te saai vind, zijn er talloze manieren om ‘m up te spicen. Denk aan een gallery wall, een groot schilderij, of speel eens met verschillende kleurvlakken. Maar als je die opties allemaal net niets vind, is er ook nog een klassieke oplossing die je misschien wél aanspreekt: een sierlijst aan de muur.

Even bijpraten: een sierlijst zie je vaak als plinten (ook wel sierplinten) of op het plafond (ook wel plafondlijsten) van een ruimte. Toch zie je ze ook vaak tegen de muur geplakt, zoals in deze Scandinavische binnenkijker.

sierlijst op de muur
Bron: Bolaget

Als je bij een bouwmarkt zoekt op wandlijst, is er vaak veel keuze tussen verschillende lijsten en bijbehorende hoekjes. Je kunt dus altijd een lijst kiezen die bij jouw woonstijl past.

Je kunt de sierlijst zo groot of klein maken als je zelf wilt. In dit appartement is ervoor gekozen om ín de sierlijst een gallery wall op te hangen, maar je kunt de lijst natuurlijk ook de lijst voor zichzelf laten spreken. Of schilder ‘m in een kek kleurtje.

Bye bye saaie witte muur

Andere manieren om die lege muur een stuk minder saai te maken, vertellen we je in dit artikel 6 manieren om een grote, lege muur wat spannender te maken. Enne, ben je een white-lover? Zo zorg je ervoor dat een witte muur in elke ruimte werkt.

sierlijst op de muur
Bron: Bolaget

Als we nog een stukje uitzoomen, valt het ons op dat er in dit appartement enorm veel grijs gebruikt wordt. Daardoor krijgen de kamerplanten in de vensterbank extra aandacht. We vinden het sowieso een slim idee om deze planten in de vensterbank te zetten, want door het zonlicht lijken de bladeren van de kamerplanten extra kleurrijk.

Ga los met vloerkleden

Ook een goede tip: als je de eettafel en de bank met salontafel in één ruimte hebt staan, kan je deze twee verschillende functies toch benadrukken door de meubels te groeperen en op een kleed te zetten. Zo verdeel je de ruimtes met een zo open mogelijke blik, zonder dat het hokkerig wordt door bijvoorbeeld een kamerscherm neer te zetten.

Meer binnenkijkers op Roomed die je gezien wilt hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wauw: je trekt extra veel aandacht naar je muur met een klassieke sierlijst
Sluiten