In deze te gekke showroom hangen de stoelen aan het plafond

Bij het ontwerpen en vervaardigen van meubels gaat het vooral om het product zelf, maar als ondernemer kan je natuurlijk ook extra stappen zetten om met de presentatie iets bijzonders te doen. Het Vietnamese label Thao Ho besloot een nieuwe showroom te bouwen in Ho Chi Minhstad. Ze vonden een lege plek aan een drukke straat in de urban area. In dit gedeelte van de stad zijn een heleboel expositieruimtes te vinden en met het conceptuele ontwerp past deze showroom daar perfect tussen!

Thao Ho schakelde MW archstudio in om de nieuwe showroom te ontwerpen en te bouwen. Wat resulteerde in een prachtig modern gebouw, dat er niet alleen te gek uitziet, maar ook nog eens rekening houdt met de energiekosten die nodig zijn om het gebouw te verlichten. Hoe? Dat lees je hieronder.

De voorkant van het gebouw bestaat volledig uit glas, waardoor er veel daglicht binnenkomt. Hierdoor zijn geen spots of andere lampen nodig en zo verbruikt Thao Ho weinig energie. Tussen negen en vijf zorgt de zon voor voldoende licht. Wanneer de zon ondergaat worden de meubels verlicht door een aantal LED-spots, zodat het gebouw ook ‘s avonds nog de aandacht trekt.

>> 10x tips om thuis duurzamer te leven

De smalle ramen in het plafond zorgen door de schaduwen voor mooie grafische patronen. Doordat de ruimte compleet wit is, reflecteert het daglicht en ziet de ruimte er stralend uit. Het gebouw krijgt ondanks al het wit toch een kleurige look door de gele muren, de trap en de kleurige meubels. De witte basis zorgt ervoor dat de look van de showroom in één klap veranderd kan worden.

De stoelen worden in verschillende kleuren verkocht, maar de houten versies staan op de vloer en hangen aan de muren en het plafond. Omdat de presentatie erg lijkt op een kunst installatie, wordt de aandacht van de klant hier meteen naartoe getrokken. Cool!

Benieuwd naar meer winkels met bijzonder design? Check dan ook deze artikelen:

thaoho.vn