Sfeerloze studentenkamer? Met deze hacks maak je jouw kamer in mum van tijd gezellig

Bij een studentenkamer denken we eerder aan een sfeerloos hok, dan een ruimte die je in een woonmagazine tegen zou kunnen komen. Dat is zonde, want ook een studentenkamer kan stijlvol ingericht worden. Ga jij binnenkort op kamers? Of kan jouw studentenkamer wel een upgrade gebruiken? Van deze studentenkamer kunnen we een hoop interieurlessen leren.

Dit huis is namelijk mooi én gezellig ingericht, en is verre van studentikoos.

gezellige en stijlvolle studentenkamer
gezellige en stijlvolle studentenkamer

Geen grote meubels in studentenkamer

Een super goede tip als je jouw studentenkamer gaat inrichten: blijf weg van massieve grote meubels. De eigenaar heeft hier heel slim gekozen voor een kleine bank en twee bijzettafeltjes als salontafel. Zo ontwijk je dat gevoel van een overladen studentenkamer en lijkt de ruimte groter.

Investeer in juiste details

Investeer zeker in een vloerkleed, want je ziet ook hier dat het ene item meteen een huiselijk gevoel en gezelligheid creëert. Zo zijn er nog meer dingen die je huis meteen een heleboel sfeer meegeven. Kussens bijvoorbeeld, of planten.

We said it before and we’ll say it again: planten zijn de ultieme hack om je huis meer sfeer te geven. En ja, dat geldt ook zeker als je een studentenkamer hebt! Stel je deze kamer eens zonder groen voor. Staat een stuk ongezelliger, toch?

In dit huis worden eyecatchers (mooie grote planten in hoge bloempotten, wij houden ervan!) afgewisseld met kleine plantjes die nét die extra touch groen geven.

Lees verder: Studentenkamer inrichten: waar je wel en niet op moet besparen

gezellige en stijlvolle studentenkamer

Volwassen look creëeren bij studentenkamer inrichten

Er zijn nog veel meer interieurlessen die we kunnen leren voor het inrichten van onze studentenkamer. Ga bijvoorbeeld voor een volwassen look door voor neutrale kleuren als wit, grijs en zwart te kiezen. Kies daarnaast één of twee accentkleuren (zoals hier voor het mooie groen en blauw is gekozen), waarin je vervolgens alle accessoires en kunst koopt.

Meer tips: 4 manieren om je studentenkamer volwassener te maken

gezellige en stijlvolle studentenkamer
gezellige en stijlvolle studentenkamer

Let ook even op de combinatie van het nachtkastje en het bureau. Wat een goede vondst om twee meubels te kopen met veel wit én schuine poten. Het zorgt er echt voor dat het interieur één geheel wordt.

keuken met de juiste hoeveelheid kleur
keuken met de juiste hoeveelheid kleur

De juiste hoeveelheid kleur

De keuken sluit perfect aan op de rest van het huis. Ook hier is namelijk gekozen voor wit, grijs en zwart met groen en blauw als accentkleuren. Wil je jouw keuken kleur geven, maar vind je een hele muur verven weer wat te heftig? Deze keuken laat zien hoeveel invloed een kleine strook kleur al op de rest van de ruimte heeft.

extra opbergruimte in keuken
extra opbergruimte in keuken

Praktisch én mooi

Deze keuken krijgt van ons ook een applaus voor de vele opbergruimte. De hoeveelheid keukenkastje is al best indrukwekkend, maar daar houdt het niet bij op. Zo heeft de eigenaar een stang in de keuken gehangen, waar het keukengerei aan opgehangen kan worden. Niet alleen handig omdat je ze dan niet meer in een lade kwijt hoeft, maar het staat ook nog eens hartstikke gezellig.

Net als de bank bij de eettafel, waaronder ook opbergruimte is te vinden. Super praktisch, maar door er kussens op te leggen, wordt er zonder veel moeite een fijne eetplek gecreëerd.

Bij een studentenkamer denk je eerder aan praktisch, dan aan een mooi interieur. Maar dit huis bewijst dat de twee ook heel goed samen kunnen gaan.

Meer inspiratie en tips voor je studentenkamer inrichten

Lundin

Reageer op artikel:
Sfeerloze studentenkamer? Met deze hacks maak je jouw kamer in mum van tijd gezellig
Sluiten