Waarom de populaire Scindapsus ook mijn favoriete hangplant is

Waar de pannenkoekplant ook een grote favoriet blijft op de redactie, gaan mijn hart toch eerder uit naar de Scindapsus. Een jaar geleden kreeg ik voor het eerst een Scindapsus in mijn hand, en sindsdien ben ik verkocht.

1. De verzorging van de Scindapsus is super gemakkelijk

Mocht je een plant zoeken die maar een keer per week een scheutje water nodig heeft, dan is de Scindapsus jouw droomplant. De grond van het plantje mag altijd licht vochtig zijn, zolang er maar geen plas water staat. De wortels zijn vrij gevoelig voor wortelrot – en daar worden we natuurlijk niet gelukkig van.

Let wel even op als je hond of kat erg nieuwsgierig is, en vaak aan de planten knabbelt. Het sap van de Scindapsus is namelijk licht giftig voor huisdieren. Liever een veilige plant in huis halen? Dit zijn 5 veilige planten voor huisdieren.

2. De Scindapsus groeit als kool

De Scindapsus die ik een jaar geleden bij mijn favoriete budgetwinkel kocht, is al bijna vier keer zo groot als toen ik ‘m voor het eerst in mijn handen had. En het enige wat ik daarvoor heb hoeven doen, is het plantje een keer per week wat water geven.

3. Deze hangplant kan ook klimmen

Hangplanten hebben wat ons betreft altijd een streepje voor op de rest. Je kunt hangplanten namelijk multifunctioneel neergezet worden. Zoals we al eerder zeiden, is de Scindapsus van origine een hangplant. Dat neemt echter niet weg dat de plant ook kan klimmen. En hoe!

Kijk maar naar het prachtige huis van MamaBotanica, waar de Scindapsus prachtig tegen de muur van de slaapkamer aanklimt. Meer lezen over de planten van Mama Botanica doe je hier: Het jaloersmakende groene huis van Mama Botanica, uiteraard vól planten

huis met planten mamabotanica iris

4. Hij is gemakkelijk om te stekken

Sinds een paar weken ben ik fanatiek aan het stekken geslagen. De Scindapsus staat erom bekend dat het een gemakkelijke plant is om te stekken.

En inderdaad, de stekjes die ik gemaakt hebt sloegen direct aan. Er groeien nu prachtige kleine worteltjes in het water, en ze zijn bijna klaar om in de grond te zetten. Daar maakt mijn plantenmama-hart toch een klein sprongetje van.

Meer lezen over kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom de populaire Scindapsus ook mijn favoriete hangplant is
Sluiten