Dit appartement is hét bewijs dat je de schuine muren een felle kleur moet geven

Wij zijn helemaal om: we willen meer kleur in het interieur! Onlangs bezochten wij Evelyn en Otto in Nijmegen – bekijk hier de complete binnenkijker – en deden daar heel wat kleurinspiratie op. Ook dit appartement in Stockholm weet ons te inspireren met kleur.

Het kleurenpalet is al te gek, maar de gekleurde muren hebben ook echt iets bijzonders. Omdat het appartement vooral bestaat uit schuine muren, zorgen de gekleurde vlakken voor een grafisch effect.

>> Zo overwin je de struggles van een schuin plafond

De woonkamer heeft een heel frisse look. Dat komt vooral door de twee gekozen hoofdkleuren: roze en geel. Het is behoorlijk kleurrijk, maar door te kiezen voor een middenweg tussen een felle kleur en pastel, ziet de woonkamer er heel zomers en ‘jong’ uit. Verwar jong zeker niet met kinderachtig, want door het (vintage) Scandinavisch design en de donkerblauwe bank heeft het interieur toch een volwassen look.

Wat wij echt te gek vinden aan deze woonkamer? De combinatie van verschillende vloerkleden!

Vele verschillende felle kleuren moet wel echt bij je passen. We moedigen je aan om eens te experimenten, maar we snappen ook als je toch liever voor iets meer basic gaat. De keuken is hier een goed voorbeeld van: het grafische effect met behulp van de schuine muren wordt evengoed gecreëerd, maar dan met een donkergrijze kleur. Door bepaalde delen wit te laten, zien de muren er heel bijzonder uit!

Naast de prachtige muren is deze woonkeuken ook het voorbeeld van hoe je een gallery wall écht bijzonder kunt maken. Probeer verschillende prints en schilderijen eens te combineren met planten, een mooie stoel en bijzettafeltjes. Zet een aantal lijsten op de grond voor een nonchalant effect.

>> Breaking the rules: tips om kunstwerken een bijzondere plek te geven

>> 12x het mooiste behang voor in de kinderkamer

In tegenstelling tot de kinderkamer, is de master bedroom vrij rustig gehouden. De slaapkamer is een plek om tot rust te komen, en dat lukt toch het best met een basic kleurenpalet. Hier zijn de muren geschilderd in een lichte, grijze kleur. Om de kleurige lijn uit de rest van het appartement tóch door te trekken in de slaapkamer is er gekozen voor een accentkleur op het bed: een geel plaid van Hay. Slim, want zo kunnen de bewoners de look van de slaapkamer snel veranderen. Simpelweg door een nieuw sprei op het bed te leggen!

www.nooks.se