Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 9 jun 2020

Schuin plafond in je huis? Zo maak je het beste gebruik van die ‘loze’ ruimte

Heb je een woonkamer of slaapkamer met een schuin plafond? Dan kan de ruimte daaronder vaak voelen als loze ruimte waar je niks mee kan. Gelukkig is dat niet helemaal waar. Er zijn een aantal dingen die je perfect kunt doen om deze ruimte optimaal te benutten.

Een schuin plafond zie je vaak in oudere appartementen, maar je hebt er ook mee te maken wanneer je jouw zolder gebruikt als slaapkamer. Het kan behoorlijk vervelend zijn, want je wil niet je hoofd stoten en liever ook niet bukken om gebruik te maken van je meubels.

Zo maak je gebruik van een schuin plafond

1. Kinderhoekje

Een schuin plafond is de perfecte plek om een gezellig kinderhoekje te creëren waar ze lekker kunnen tekenen of spelen met hun vele speelgoed. Lees dit artikel voor meer inspiratie voor zo’n kinderhoekje.

2. Zitgedeelte

De ruimte onder het plafond kun je ook goed gebruiken als zitgedeelte. Een lage bank kun vaak uitstekend onder een schuin plafond plaatsen zonder je hoofd te stoten wanneer je zit. Maar ook gaaf is om een zithoek te maken met behulp van zitzakken, een poef, dekentjes en lekkere kussens.

3. Decoratie op de grond

Aan een schuin plafond is het lastig om decoratie te hangen, maar je kunt de ruimte daaronder wel perfect gebruiken voor decoratie. Plaats er een grote kamerplant of een prachtig kunstwerk om een echt statement te maken in je interieur.

4. Meer opbergruimte

Opbergruimte in je huis heb je nooit genoeg. Zeker niet wanneer je een wat kleiner appartement hebt. De loze ruimte onder schuine plafonds kun je goed gebruiken voor slimme opbergruimte zoals lage ladekasten of kledingrekken in een slaapkamer.

5. Een laag bed

Heb je een schuin plafond in jouw slaapkamer, maar is het niet ontzettend laag? Gebruik dat gedeelte dan om het hoofdbord van je bed tegenaan te schuiven. Met behulp van lekkere kussens en dekens maak je dan van je slaapkamer een gezellige ruimte.

Inspiratie nodig voor het inrichten van je slaapkamer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schuin plafond in je huis? Zo maak je het beste gebruik van die ‘loze’ ruimte
Sluiten