Maud van Dijck
Maud van Dijck Binnenkijken 28 okt 2021

Hallo inspiratie: zo style je een interieur met een laag, schuin plafond

Misschien is het niet altijd ideaal om een schuin plafond te hebben wanneer het op de ruimte in huis aankomt, maar het kan wel een hele unieke look aan je interieur geven. Kijk maar naar dit prachtige appartement dat wij hebben gevonden!

Dit appartement laat zien dat een schuin plafond ook zeker zijn voordelen heeft. Wij zijn vooral dol op de lichtinval in deze woning.

Een warm Scandinavisch interieur

Het eerste wat ons opvalt is de lichtinval die van het plafond komt. Door het grote raam wordt de entree mooi verlicht gedurende de dag. Wij vinden het ook leuk om te zien dat ze twee tassen voor het raam hebben opgehangen in plaats van bij de kapstok en het schoenenrek.

De kapstok en het schoenenrek zelf zijn een hele mooie opvulling van een anders lege witte muur. Met open planken kan je prachtig je eigen accessoires uitstallen en ze daardoor een onderdeel van je interieur maken.

De lichtinval van dit Scandinavische appartement is fantastisch mooi

schuin plafond woonkamer
Bron: Bolaget

Een ruime blik van boven krijg je hier te zien op de woonkamer. Je kan hier duidelijk wel wat retro elementen in het interieur spotten. Zo zien wij met ons eagle’s eye een retro kastje met leuke planten, oranjebruine speakers en een televisiekast vol met nostalgische magneten.

woonkamer
Bron: Bolaget

Ja, deze mooie houten balken zaten nog ook nog in de woonkamer verscholen. Wij vinden ze echt een toffe look aan het huis geven. En door deze balken wordt het schuine plafond benadrukt. Daarbij heeft het rechte gedeelte van het plafond een leuk hout latwerken design.

De ouderwetse houten balken stelen de show in dit toffe interieur


schuin plafond
Bron: Bolaget

Als je nog een blik naar de keuken werpt voordat je naar boven gaat zie je nog hoeveel mooie posters en schilderijen in dit appartement te vinden zijn.

De houten trap vinden we ook heel tof binnen deze Scandinavische woning passen en het heeft ook een leuk detail dat je kan spotten. Als je goed kijkt kan je namelijk zien dat de treden om en om aan een kant breder zijn.

trap
Bron: Bolaget

Onder de trap zie je ook nog een collectie aan boeken weggestopt. Een boekenkast is een leuke oplossing om de lege ruimte onder een trap te gebruiken. Daarbij zie je hoe tof het kan zijn om de muur van je trap met schilderijen te stylen.

schuin plafond
Bron: Bolaget

Eenmaal de trap opgegaan zie je natuurlijk weer als eerste het schuine plafond. De slaapkamer is niet aan de grote kant en het lijkt kleiner door het plafond, maar toch zie je dat het niet te krap oogt. In plaats daarvan heeft het juist een leuke knusse uitstraling.

Ook nog steeds gek op een Scandinavisch interieur? Probeer deze 6 tips eens

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hallo inspiratie: zo style je een interieur met een laag, schuin plafond
Sluiten