Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Decoratie 19 januari 2017

3x tips voor het stylen van de schouw

Het stylen van de schouw kan een lastig klusje zijn. Vaak staat de schouw op een prominente plek in de kamer. Maar wat zet je er dan op? De accessoires moeten de schouw vooral complementeren! Daarnaast heeft een schouw vaak een smalle rand waardoor grote objecten er niet goed op passen en is het slim om iets te doen met de ruimte boven de schouw. Deze stylingtips helpen je op weg naar een mooie compositie!

Voor je begint, kun je eerst even een rondje door je huis lopen. Welke accessoires heb je al? Wat mist er nog? Verzamel de objecten die je graag op de schouw wilt neerzetten en zet ze bij elkaar. Nu kun je makkelijk beginnen met schuiven om zo tot een mooie layout te komen.

1. Varieer op de schouw met hoogtes, volumes en materiaal

Wil je de styling goed aanpakken? Variatie is the key. Door af te wisselen met verschillende hoogtes, volumes en materialen creëer je een speelse look. Zet het beeld of de fotolijst eens op een gekleurd doosje en combineer bijvoorbeeld donkerblauw met goud voor een chique look. Het is ook altijd een goed idee om een boek met een mooie cover staand op de schouw te zetten. Combineer het massieve boek met een glazen kandelaar of karaf. Contrast doet het namelijk ook altijd goed!

2. Weg met de symmetrie

Bevalt de speelse look je wel? Ga dan vooral niet voor symmetrie! Symmetrie is een super Amerikaanse manier van styling en past in grote, pompeuze huizen, maar niet in de huizen en appartementen die wij gewend zijn. Kies liever voor twee fotolijsten naast elkaar met daarnaast weer een vaas, dan dat je de vaas in het midden van de twee lijsten zet. Schuif een beetje heen en weer met de accessoires die je wilt tentoonstellen, tot je de beste opstelling hebt gevonden. Het is een precies klusje: twee centimeter meer naar links of rechts kan al veel verschil maken!

3. Eén object op de schouw

Heb je een kunstwerk of mooi beeld dat je graag een prominente plek wilt geven? Dan is de schouw hier de perfecte plek voor. Laat de schouw verder helemaal leeg, zodat alle aandacht naar dat ene kunstwerk wordt getrokken. Je kunt het schilderij ophangen aan de muur, maar ook – en dit zien we vaak in de Scandinavische interieurs – gewoon neerzetten op de schouw, leunend tegen de muur. Ga voor een groot schilderij die de hele schouw en groot deel van de muur bedekt. Zo wordt het kunstwerk én de schouw een echte eye catcher!

Is je schouw nu helemaal mooi gestyled, maar kan je koffietafel ook een goede upgrade gebruiken? Bekijk dan deze tips!

Reageer op artikel:
3x tips voor het stylen van de schouw
Sluiten