Dit is de beste manier om de schouw van je open haard te stylen

Ben je gezegend met een mooie open haard in huis? Gefeliciteerd! Een open haard kan niet alleen letterlijk voor veel warme zorgen, ook in je interieur kan een open haard erg warm en gezellig staan. Met de juiste tips zorg je ervoor dat de schouw van jouw open haard tip top gestyled is.

Het stylen van de open haard kan een lastig klusje zijn. De schouw, het gedeelte waar je spullen op kunt zetten, is vaak nogal prominent aanwezig. Hoe style je dat het beste? Wij geven tips.

roomed-schouw-open-haard
sfgirlbybay

Heb je een donkere (geverfde) open haard? Ga dan nooit voor donkere spullen om op de schouw te zetten, maar pak uit met kleur of wit. Op deze manier worden jouw items echte eyecatchers. Wanneer je donkere items op de schouw zou zetten, zouden deze spullen helemaal wegvallen. En dat is natuurlijk zonde!

roomed-schouw-open-haard
nyde

Maak het vooral niet te moeilijk. Zoals je kunt zien kan het toevoegen van drie witte items ook heel charmant staan! Kies er dan wel voor om de huisjes niet in het midden te zetten, maar aan een zijkant. Wanneer je niet voor een symmetrisch geheel gaat, krijg je een leuk en speels effect.

roomed-schouw-open-haard
anticandchic
roomed-schouw-open-haard
sfgirlbybay

Wist je dat een grote spiegel boven je open haard ervoor zorgt dat de ruimte optisch veel groter lijkt? Dit effect wordt extra versterkt als de spiegel tegenover een groot raam staat. Dan zal het zonlicht namelijk extra weerkaatst worden, waardoor de ruimte veel lichter wordt.

roomed-schouw-open-haard
manner

Ook met de smalste randjes kan je iets leuks doen. Ga voor drie dunne vaasjes in combinatie met twee kaarsen, zoals op de foto hierboven. Kijk eerst nog eens wat je in huis hebt liggen voordat je iets nieuws koopt. Wedden dat je genoeg inspiratie krijgt van zo’n rondje door het huis lopen? Je hebt namelijk altijd meer in huis op het gebied van accessoires dan je denkt.

roomed-schouw-open-haard
webcodeshools

Het stylen van je open haard hoeft niet alleen te blijven bij de items die je op de schouw zet. Je kunt het geheel afmaken met een paar leuke items die je vóór de schouw zet. Denk aan een leuke poef, een krantenbak of een grote plant. Of ga voor een creatieve manier om het haardhout dat je gebruikt om te stoken weg te werken.

Doe je eigenlijk niets met je open haard?

Heb je wel een open haard, maar gebruik je deze eigenlijk nooit? Dan zijn dit de leukste tips om ‘m ergens anders voor te gebruiken. Vul de schouw met boeken, bijvoorbeeld!

Reageer op artikel:
Dit is de beste manier om de schouw van je open haard te stylen
Sluiten