Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 21 apr 2020

Alles wat je moet weten over schoonmaken met waterstofperoxide

Waterstofperoxide is een handig en vooral goedkoop schoonmaakmiddel om de oppervlakten in je huis mee schoon te maken. Maar er zijn wel een aantal dingen die je moet weten voordat je het gaat gebruiken. Wij helpen je een handje.

Zo af en toe is een grote schoonmaak in huis nodig. Hiervoor gebruiken we het liefst goede effectieve middeltjes om ons hiermee te helpen. Waterstofperoxide is zo’n middeltje, maar je moet er wel het een en ander over weten.

Dit moet je weten over schoonmaken met waterperoxide

Dit moet je niet doen met waterperoxide

Net zoals ieder ander schoonmaakmiddel, moet je ook waterperoxide zeker niet drinken. Er gaan soms geruchten rond dat het bepaalde gezondheidsvoordelen zou hebben, maar dat is onzin. Niet drinken dus.

Ook kun je waterstofperoxide beter niet gebruiken met blote handen; het kan namelijk slecht zijn voor wondjes en je huid aantasten. Het is niet giftig, maar wel heftig. Mix het ook niet met andere schoonmaakmiddelen en zeker niet met azijn. De mix van azijn en waterstofperoxide kan je handen en andere lichaamsdelen flink aantasten. Dat willen we niet hebben.

Schoonmaakmiddelen mixen kan je sowieso beter niet doen. Lees hier waarom: Schoonmaakmiddelen mixen: bij deze 5 mag dat níét (want gevaarlijk!)

Een andere tip: als de waterstofperoxide niet bruist wanneer je de dop losmaakt, kan je het eigenlijk niet meer gebruiken. Wanneer waterperoxide bloot staat aan teveel warmte, licht en lucht wordt het gewoon water en minder effectief om mee schoon te maken. Opbergen op een donkere koele plek in huis!

Hiervoor kun je waterperoxide wel gebruiken

Waterstofperoxide is een uitstekend middel om dingen mee te ontsmetten. Denk aan de binnenkant van je koelkast of keukenmiddelen zoals sponsen en snijplanken. Gebruik niet teveel van het middel en neem het daarna nog een keer af met een schoon doekje.

Daarnaast maakt waterstofperoxide je spiegel streeploos schoon en kun je het ook gebruiken tegen stofmijt in je bed. Spray je matras en kussens in met een beetje waterperoxide en laat het goed drogen voordat je het bed weer opmaakt. De peroxide doodt mijt.

Meer weten over bepaalde schoonmaakmiddelen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over schoonmaken met waterstofperoxide
Sluiten