Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 24 jun 2020

37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Waar sommige mensen hun huis elke dag schoonmaken, kiezen anderen liever voor één schoonmaakdag per week. Wat jouw schoonmaakroutine ook is, het liefste willen we vaak snel klaar zijn en een vlekkeloos resultaat zien. Dit artikel is voor iedereen die bij het schoonmaken tips kan gebruiken – omdat we nooit uitgeleerd zijn en je ons áltijd blij kunt maken met een handige hack.

Zoals de hack dat je schoon kunt maken met tandpasta. Nope, dat verzinnen we niet ter plekke. Lees dit artikel maar eens: deze 6 dingen in huis kun je schoonmaken met tandpasta. En als je dan toch die tandpasta al in je handen hebt, dan kan je meteen deze Tiktok hack uitproberen.

Woonkamer schoonmaken

In de woonkamer spendeer je hoogstwaarschijnlijk de meeste tijd. Het is de plek waar je ‘s morgens je cappuccino drinkt als je wakker wordt, en waar je ‘s avonds nog een paar Netflix-afleringen kijkt voordat je gaat slapen. Een opgeruimde, schone woonkamer vinden we dan ook hartstikke belangrijk.

Omdat het lastig is om één ‘woonkamer schoonmaken’ artikel te schrijven (al zijn deze basis schoonmaaktips wel erg handig), delen we een paar handige schoonmaken tips met je die wel eens goed in de woonkamer van pas zouden kunnen komen.

Dierenharen verwijderen

Hoe veel we ook van ze houden, dierenharen blijven vervelend. Een witte kat of hond in combinatie met een zwarte bank, tja, dat werkt gewoon niet zo lekker. Daarom is het belangrijk dat je dierenharen weet te verwijderen. We delen in dit artikel vier tips om dierenharen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

En als je toch al bezig bent, zo vaak zou je de voederbak van je hond en kat écht moeten schoonmaken. Ja, da’s vaker dan je denkt. En wat dacht je van de speeltjes?

Keuken schoonmaken

Over de keuken schoonmaken zouden we een heel boek kunnen schrijven… en dat hebben we ook gedaan. Heb jij ons e-book over de keuken schoonmaken al gedownload? Daarin leren we je aan hand van een aantal artikelen uit hoe je het beste jouw keuken kunt schoonmaken. Een brandschone keuken gegarandeerd.

Van het schoonmaken van keukenapparatuur (zoals de airfryer, de magnetron en de vaatwasser) tot aan het schoonmaken met natuurlijke producten als zout, citroen en baking soda. We’ve covered it all. Echt, met het e-book wordt zelfs de oven schoonmaken een eitje.

Slaapkamer schoonmaken

Als we het hebben over het schoonmaken van de slaapkamer, dan denken we al snel aan het nachtkastje afstoffen en de luchtzuiverende planten water geven. Maar er is meer. Denk aan je dekbedovertrek verschonen en daarna je bed leuk opmaken. Zo weinig moeite, en het staat tien keer opgeruimder.

Badkamer en toilet schoonmaken

Een frisse badkamer en toilet vinden we belangrijk. Juist op die plekken willen we liever geen vieze bacteriën.

Ook op zoek naar tips voor het opruimen van je huis? Dan verwijzen we je graag door naar dit artikel: álle praktische tips die je kunt gebruiken bij het opruimen van je hele huis. Een schoon en fris huis begint immers bij het opruimen van je huis.

Je huis fris laten ruiken

Het fijnste van een schoon en opgeruimd huis vinden we misschien nog wel de geur. De frisse geur van natuurlijke schoonmaakmiddelen als citroen, we love it. Wist je dat een fijne geur in de slaapkamer ervoor zorgt dat je beter slaapt, en sommige geuren in je thuiskantoor ervoor zorgen dat je productiever werkt?

Als je na een schoonmaaksessie nog steeds vieze geurtjes in huis hebt, dan weet je zeker dat er iets niet pluis is. Van de vaatwasser tot een muffe geur in je tupperware bakje, wij weten er raad mee.

Schoonmaken tips

Specifiek op zoek naar tips om het schoonmaken een stukje makkelijker te maken? We delen ook nog graag wat tips die niet in een van de bovenste categorieën past, maar die we niet voor je achter konden houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is
Sluiten