Merve Ozturk
Merve Ozturk Lifestyle 30 jan 2021

Let’s clean: dit is hoe jij schoonmaakt (en dat komt door je sterrenbeeld)

Je sterrenbeeld heeft veel over jouw karakter te zeggen. Maar dat is niet alles. Zelfs je schoonmaakgewoonten kan je baseren op je sterrenbeeld. Is je obsessie met afstoffen een bijwerking van je Maagd-zon en de neiging om vuile was onder het bed te schuiven een kenmerk van je middelmatige Mars?

Ben je benieuwd wat jou manier van schoonmaken is volgens je sterrenbeeld?

Zó maak jij schoon (volgens je sterrenbeeld)

Waterman

Je bent onafhankelijk en nuchter. Je houdt ervan om de nodige schoonmaak te doen en wilt dat je huis netjes blijft. Je hebt je eigen manier om dingen te doen en netjes op te ruimen volgens je eigen schema. Toch is het handig om een logische schema te maken, en niet midden in de nacht te gaan stofzuigen.

Lees ook: Je kunt het maar beter in 1 keer goed doen: zó kan je het beste stofzuigen

Vissen

Dat je dromerig en eigenzinnig bent betekent niet dat je het schoonmaken de echte wereld verwaarloost. Volgens je sterrenbeeld gebruik je jouw energie juist om het schoonmaken leuk te maken, want een nette omgeving betekent dat je weer zorgeloos kunt gaan dagdromen. Daarnaast houd je niet van een schoonmaakplan, je laat je liever gewoon gaan.

Ram

Je kan niet goed tegen rommelige ruimtes, maar wilt ook niet al je energie kwijt aan schoonmaken. Ook het inhuren van een schoonmaakster is niets voor jou, omdat je toch het idee hebt dat ze het niet goed zullen doen en je geïrriteerd zult raken.

Het schuiven van alle rommel onder het bed is ‘opruimen’ voor jou. Jij maakt vrijwel alleen schoon omdat je na een tijdje zo geïrriteerd raakt en al die opgekropte energie gebruikt om elke vlek af te stoffen en weg te vegen.

Stier

Volgens je sterrenbeeld ben je vrij praktisch als het aankomt op schoonmaken. Je kent de waarde van het schoonmaken van je huis en maakt er dan ook tijd voor vrij. Je bent goed georganiseerd en doet alles op tijd.

Tweelingen

Je kan soms nogal besluiteloos zijn, toch ben je behoorlijk consistent én snel in het netjes houden van je huis. Je houdt er namelijk van om dingen schoon en netjes te houden en beschouwt schoonmaken als een beetje tijd voor jezelf.

Af en toe kan je nog wel is besluiteloos zijn of je nou eerst moet afstoffen of eerst de was moet opruimen. Een goede schoonmaakplan kan je hierbij helpen.

Kreeft

Je bent een echte huismus waardoor je er ook voor zorgt dat alles schoon en op zijn plek blijft. Een valkuil voor jou is dat je veel waarde hecht aan sentimentaliteit. Dat betekent dat je waarschijnlijk een hoop rotzooi gaat verzamelen dat met de tijd in rommel verandert.

Deze spullen kan je dan wel georganiseerd bewaren in kasten, maar je huis zou toch een stuk opgeruimder zijn als je afscheid van ze neemt.

Leeuw

Je hebt veel ambitie en bent enorm ijverig. Wie heeft er nog tijd om te dweilen als er zoveel dingen gedaan moeten worden om de mensheid de baas te zijn? Jij in ieder geval niet.

Je maakt schoon wanneer het echt nodig is. Je trots zou je namelijk niet op een vuilnisbelt laten wonen. Toch zou jouw voorkeur sneller uitgaan naar een schoonmaakster.

Maagd

Als maagd heb je twee manieren om dingen schoon te houden. Terwijl je aan de ene kant alles schoon wilt hebben en perfectionistisch wilt zijn, heb je aan de andere kant wat rommel nodig om creatief te blijven. Wel kan je behoefte om alles goed te doen overweldigend zijn.

Weegschaal

Schoonmaken is niet echt jouw ding. Sterker nog, je bent waarschijnlijk gelukkiger als anderen jouw rommel voor je opruimen. Anders moet je een balans vinden om het toch zelf te doen – en dat terwijl je nog zo veel andere dingen moet doen.

Schorpioen

Je hebt je eigen idee van wat opgeruimd is. Als je een verantwoordelijkheidsgevoel en de behoefte hebt om de touwtjes in handen te hebben, kan je ineens wel heel praktisch en efficiënt je huis opruimen. Of je bent gewoon heel goed in het verbergen van rommel als je bezoek krijgt.

> Nog 30 minuten tot er visite komt? Zo fake je een schoon en opgeruimd huis

Boogschutter

Je bent altijd on the go en hebt geen tijd om nog na te denken over een schoon huis. Volgens je sterrenbeeld is de kans groot dat je pas aan schoonmaken denkt als je geen schone kleren meer hebt. Om ervoor te zorgen dat je huis schoon en netjes blijft kan je het beste werken met een huishoudplanner.

Steenbok

Je bent hardwerkend en gedisciplineerd en houdt ervan om een georganiseerde schoonmaker te zijn. Waarschijnlijk heb je zelfs een checklist of een wekelijkse schoonmaakplan waar je je aan houdt. Je weet precies wat je nodig hebt om het huis schoon en opgeruimd te houden en bent ervoor bereid om er hard voor te werken.

Meer over je sterrenbeeld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kaodim

Reageer op artikel:
Let’s clean: dit is hoe jij schoonmaakt (en dat komt door je sterrenbeeld)
Sluiten