Waarom dít het meest stressvolle deel van de feestdagen is (we helpen je een handje)

We kijken allemaal uit naar de gezellige feestdagen waar we samenkomen met onze dierbaren, heerlijk eten en cadeau’s uitpakken terwijl het hele huis prachtig is versierd. Ergens waar we (veel) minder naar uitkijken, is het schoonmaken na de feestdagen.

Denk aan de keuken waar je verschillende gerechten hebt gekookt, alle afwas die erbij komt kijken en misschien zie je opeens vlekken in je vloerkleed. Of je het wilt of niet, schoonmaken is een must. Om je een handje te helpen delen we de ultieme schoonmaaktips met je, zodat dit proces toch wat soepeler gaat.

Met deze tips kan je zonder problemen schoonmaken na de feestdagen

Bye bye kerstversieringen

Na de feestdagen is het toch echt tijd om (voor nu dan) vaarwel te zeggen tegen alle kerstversieringen die jouw huis hebben omgetoverd tot een magisch wonderland.

Ruim je kerstballen op, wikkel de lichtsnoeren rond een stuk karton om knopen te voorkomen en maak je ramen schoon als je all in bent gegaan met raamstickers of raamtekeningen.

Heb je krijtstift of acryl verf gebruikt? Dan kan je jouw raamtekening makkelijk schoonmaken met wat warm water en afwasmiddel. Het verwijderen van raamstickers neemt iets meer tijd in beslag.

Gebruik een haardroger om raamstickers op te warmen en maak een puntje los door een mes te gebruiken. Als er nog overgebleven resten zijn, kun je aceton of afwasmiddel gebruiken om je ramen weer te laten glanzen.

Lees vooral: Kerstspullen opruimen? 5 handige tips om het opruimen makkelijker te maken

De basics

Na de feestdagen is het huis vaak één grote bende. Zorg ervoor dat je alle spullen die her en der liggen naar de juiste plek brengt en de vloer volledig leeg maakt. Begin vervolgens met stofzuigen zodat alle grofvuil (zoals eventueel confetti) verdwijnt.

Merk je dat je stofzuiger niet meer zo goed werkt? Dat ligt waarschijnlijk aan jou. Zo kan het zijn dat je te snel handelt of niet in verschillende richtingen stofzuigt. Meer tips om in één keer goed stof te zuigen vind je hier.

Schoonmaken van de keuken

Na het bereiden van een heerlijk diner verdient de oven zeker wat aandacht. Geen idee hoe? In dit artikel delen we vier gouden tips voor een blinkend schone oven (de benodigdheden heb je hoogstwaarschijnlijk al in huis).

Een ander probleem dat vaak voorkomt tijdens de feestdagen, is stank. En dat is natuurlijk het laatste wat we willen in huis. Gelukkig zijn er makkelijke manieren om van vieze geurtjes in huis af te komen. Zo kun je bijvoorbeeld schoonmaken met azijn of kun je citroen gebruiken om van nare luchtjes af te komen.

Weg met die vlekken

Tijdens de feestdagen doen we er van alles aan om het gezellig te maken. Zo genieten we van een lekker drankje en steken we kaarsen aan. Als het iets te gezellig wordt kan het nog wel eens misgaan, en dat maakt het schoonmaken na de feestdagen iets lastiger.

Is er wijn omgevallen? Maak je niet druk, het is een kwestie van snel handelen. Met deze tips krijg je vlekken in je vloerkleed sowieso schoon. Daarnaast kan het natuurlijk ook voorkomen dat jouw prachtige kandelaar omvalt.

Als dit het geval is dien je het kaarsvet eerst volledig te laten uitharden. Vervolgens kun je met deze vijf hacks kaarsvet van verschillende oppervlaktes verwijderen.

> Handig: met deze tips verwijder je álle vlekken uit je bank

Meer handige schoonmaaktips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

DominoStickerkoning

Reageer op artikel:
Waarom dít het meest stressvolle deel van de feestdagen is (we helpen je een handje)
Sluiten