Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 21 aug 2019

Dit kan je allemaal schoonmaken met zout (ja, gewoon met keukenzout)

Op de Roomed redactie staat er elke avond een vaatje met zout op tafel om het eten op smaak te brengen – maar wist je dat je ook kunt schoonmaken met zout? Dit goedkope schoonmaakmiddel heb je altijd bij de hand. Handig!

Je hoeft niet altijd meteen te grijpen naar chemische schoonmaakmiddelen, een natuurlijk middel helpt vaak ook.

Dat kan je schoonmaken met zout

Leidingen reinigen met zout

Lopen jouw leidingen niet zo lekker meer door? Je hoeft echt niet meteen naar rioolontstopper te grijpen. Probeer het eerst eens met een handje zout. Strooi een beetje zout in de afwasbak, en laat er daarna een paar minuten warm water door lopen.

Gootsteen verstopt? Zo kom je af van een verstopte gootsteen

Houten snijplank schoonmaken met zout

Een houten snijplank mag niet in de vaatwasser. Door het grote temperatuurverschil van de vaatwasser kan het hout uitzetten of juist krimpen, en da’s natuurlijk zonde. Je wilt immers niet dat jouw snijplank er in meerdere delen weer uitkomt.

Hoe je een houten snijplank wél schoon krijgt? De combinatie citroen en zout is hiervoor perfect geschikt. Snijd een citroen doormidden, strooi wat keukenzout op de houten snijplank en wrijf er met de halve citroen overheen. Even schrobben en goed afspoelen, en de houten snijplank is weer brandschoon.

> Schoonmaken met citroen: dit krijg je er allemaal mee schoon

Waterkoker en koffiezetapparaat schoonmaken met zout

Zit jouw waterkoker of koffiezetapparaat vol kalk? Dan is het tijd voor een grote schoonmaakbeurt. Vul je waterkoker of koffiezetapparaat met water, en voeg hier een paar eetlepels zout aan toe. Zet de waterkoker of koffiezetapparaat aan, en wacht een paar uur voordat je het water wegspoelt.

Vergeet niet om nog een keer goed na te spoelen voordat je weer een kopje koffie of thee zet – je wilt immers geen zoute smaak proeven.

De smaak te pakken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit kan je allemaal schoonmaken met zout (ja, gewoon met keukenzout)
Sluiten