Iris Wijnands
Iris Wijnands Wooninspiratie 18 sep 2019

Niet drinken maar poetsen: dit kan je allemaal schoonmaken met wodka

Wie wodka zegt, denkt waarschijnlijk niet aan poetsen. Wodka is niet alleen een sterke drank om te drinken, maar werkt ook erg sterk als schoonmaakmiddel. Breek je drankvoorraad aan en ga lekker schoonmaken met wodka. En vooruit, doe dat gezellig met een glaasje wodka on the side.

Natuurlijk is wodka een stuk duurder dan het gemiddelde schoonmaakmiddel, dus we raden aan de drankfles niet te vaak te gebruiken voor je schoonmaakklussen. Maar hé, als je net wilt beginnen met schoonmaken en je schoonmaakmiddel ineens op blijkt te zijn, dan weet je dat je alleen maar naar de drankfles hoeft te grijpen.

Schoonmaken met wodka: hier gebruik je wodka allemaal voor

1. Wodka op je kleding

Niet alleen jij op een gezellige stapavond wordt blij van wodka, ook je kleding vindt het heerlijk om overgoten te worden met deze sterke drank. Beperk deze schoonmaaktechniek wel voor thuis – je wilt natuurlijk niet in de kroeg met een nat wodka-shirt rondlopen.

Als je kleding zelfs na het wassen niet meer fris ruikt, is wodka je wondermiddel. Doe het in een plantenspuit en spray het over de kleding. De nare luchtjes zullen snel verdwijnen.

Kleuren blijven langer stralen als je wodka op je kleren gebruikt. Zwart kan vaak verkleuren. Wie met de plantenspuit zijn garderobe besprenkeld, zorgt ervoor dat de kleding niet vervaagt.

2. Aanslag op je ramen kan je schoonmaken met wodka

Je kunt natuurlijk ouderwets een sopje maken om de ramen te wassen, maar met een scheutje wodka door het water gaan je ramen pas echt stralen.

Heb je een vettige bril? Ook die kan je natuurlijk met wodka schoonmaken en weer mooi laten blinken. Zo is de vervelende vettigheid snel weg en zie jij het leven weer door een schone bril.

3. Geen stickerverwijderaar? Gebruik wodka

Wil je stickers of etiketten ergens afhalen? Je kan een dure fles stickerverwijderaar kopen, maar waarschijnlijk heb je lang niet de hele fles nodig. Hartstikke zonde van je geld dus.

Wat je beter kan doen, is een klein beetje wodka op een spons gebruiken om de stickerresten los te krijgen. Het restant in deze fles kun je namelijk wél gebruiken: lekker opdrinken dus.

4. Schimmel schoonmaken met wodka

Wodka is perfect voor kleine schimmelplekken in de badkamer. Spray de sterke drank op de schimmelplek en schrob met een harde borstel de voegen schoon. Voor grotere schimmelplekken is wodka misschien niet het juiste schoonmaakmiddel. Dan kun je beter toch naar je gebruikelijke schoonmaakmiddelen grijpen.

5. Je trouwring kun je prima in een glas wodka gooien

Schoonmaken met wodka is een snelle manier om de viezigheid en doffe uitstraling van je diamanten en edelstenen te laten verdwijnen.

Laat de sieraden met diamanten en edelstenen in een laagje wodka weken. Spoel je sieraden daarna om in water en droog ze af. Zo zien ze er weer uit als nieuw en kun je weer een tijdje vooruit met een blinkende ring om je vinger.

6. De kleden en het matras schoonmaken met wodka

Je kleden en matras kunnen écht heel erg vies zijn. Des te meer reden om wodka in huis te halen, want met dit goedje ontsmet je het vieze kleed op je vloer binnen een handomdraai. Ook je matras kan wel wat wodka gebruiken. Spray ze in om de vieze geurtjes te laten verdwijnen en te desinfecteren. Wodka is geurloos, dus je hoeft je geen zorgen te maken om de alcohollucht.

Drink je je drank toch liever gewoon op? Dan kan je schoonmaken met deze schoonmaakmiddelen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Gall&Gall

Reageer op artikel:
Niet drinken maar poetsen: dit kan je allemaal schoonmaken met wodka
Sluiten