Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 18 dec 2019

Het kan echt: dit kan je allemaal schoonmaken met wasverzachter

Op de Roomed redactie proberen we de laatste tijd geen wasverzachter meer te gebruiken, onder andere door de impact van wasverzachter op het milieu. Maar ja, wat doe je dan met dat restje dat nog in het washok staat? Simpel: schoonmaken met wasverzachter.

Wasverzachter is namelijk handiger om mee schoon te maken dan je misschien denkt. Toch liever helemaal geen wasverzachter meer gebruiken? Dit is een simpel, goed alternatief voor wasverzachter.

4 x schoonmaken met wasverzachter

1. Ramen lappen zonder strepen

Kunnen jouw ramen wel een grote schoonmaak gebruiken? Wij lazen op vtmag dat je ramen prima schoon kunt maken met een sopje van warm water en een beetje wasverzachter. Door de wasverzachter blijft er namelijk een dun laagje op de ramen zitten waarmee je ramen beschermd worden tegen vuil.

We hebben het nog niet zelf uitgeprobeerd, maar het klinkt veelbelovend!

> Meer tips? Ramen wassen zonder strepen: zo pak je dat het beste aan.

2. De vloer dweilen met wasverzachter

Met een dopje wasverzachter en een emmer met warm water kan je gemakkelijk de vloer dweilen. Het resultaat: een glanzende vloer zonder strepen.

3. Badkamertegels

Last van witte kalkaanslag op je badkamertegels? Maak eens een sopje van een dop wasverzachter. Met de zachte kant van een schuursponsje schrob je tegels met je wasverzachtersopje schoon. Even afspoelen met warm water, en de tegels zijn weer brandschoon.

> Een andere manier om kalkaanslag weg te krijgen: Zo verwijder je die witte aanslag op je donkere badkamertegels in de douche.

4. RVS

Als we iets lastig vinden om schoon te maken, dan is het wel RVS. Het lijkt alsof er altijd wel vette vingers achterblijven op het glanzende RVS, wat we ook doen. Met een beetje verdunde wasverzachter zou je daarentegen vieze vlekken op roestvrijstaal wél gemakkelijk schoon kunnen maken.

Meer schoonmaaktips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het kan echt: dit kan je allemaal schoonmaken met wasverzachter
Sluiten