Iris Wijnands
Iris Wijnands Tips 23 okt 2019

Twee dingen in huis die je ook schoon kan maken met Vanish

Je hebt vast wel eens van Vanish gehoord, dat ene product waarmee je vlekken uit je wasgoed kan halen. Wij hebben eens onderzocht wat we nog meer kunnen schoonmaken met Vanish. En geloof ons: vlekken verwijderen was nog nooit zo makkelijk.

Sommige hardnekkige vlekken krijg je gewoon niet weg. Of toch wel? Wij hebben een paar lastige vlekken uitgezocht om te kijken of we die er uit kunnen krijgen. We gaan vandaag eens schoonmaken met Vanish.

Schoonmaken met Vanish: zo krijg je vlekken zo weg

Het tapijt schoonmaken met Vanish

Een vlek is snel gemaakt, zeker in een kleed of tapijt. Je loopt met moddervoeten binnen, stoot iets om of laat iets vallen en je kan je alweer voorstellen hoe je uren op die vlek moet gaan boenen. Vanish heeft gewoon een vlekverwijderaar voor je tapijt, dus je hoeft helemaal niet meer moeilijk te doen met zout wanneer je een glas wijn of een kop koffie om laat vallen.

> Meer tips: 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Verwijder het vuil en de nattigheid door te deppen met een katoenen doek of keukenpapier. Spuit vervolgens de tapijtspray erop en wrijf het voorzichtig in. Je laat het vijf minuutjes inwerken, dept nog eens na met een absorberende doek en je bent al klaar! Niet meer zo stressen om een vlekje dus, het is zo weg.

Geen tapijtspray in huis, maar wel de poeders? Maak dan een papje van een schepje Vanish en warm water. Laat het papje even inwerken op de vlek, en haal het papje weg met warm water.

Vieze vlekken op de bank schoonmaken met Vanish

Soms valt er wel eens iets van eten of drinken op de bank… oeps. Als je een lichte bank hebt, kun je soms wel janken om de verschrikkelijke vlekken die de bank wel aan lijkt te trekken. Gelukkig is het schoonmaken niet zo moeilijk. Probeer eerst even het product uit op een onopvallend stukje van de bank, waar niemand kijkt. Voor sommige materialen is Vanish namelijk niet zo geschikt.

Gelukt? Dan kun je de Vanish op de vlek spuiten. Even sprayen, dan met een vochtig vaatdoekje of theedoek licht opwrijven en vlek is weg. Het hoeft niet heel nat te worden, anders zit je uren of misschien zelfs dagen op een natte bank.

Nog meer schoonmaakmiddeltjes en -tips proberen?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Twee dingen in huis die je ook schoon kan maken met Vanish
Sluiten