Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 4 sep 2020

Verrassend schoonmaakmiddel: 6 tips om tea tree oil te gebruiken

Wanneer je huis lekker schoon is kun je extra genieten van je mooie interieur. Om dit schoonmaken zo gemakkelijk mogelijk te maken, geven wij je graag tips. Dit keer laten we je zien hoe je het beste kunt schoonmaken met tea tree oil.

Tea tree oil is een natuurlijk product, wat een stuk beter is voor de natuur dan de oorspronkelijke chemische schoonmaakmiddelen. Als je geïnteresseerd bent in schoonmaken met natuurlijke producten, dan hebben we op Roomed nog veel meer interessante artikelen voor je online staan.

Schoonmaken met tea tree oil

1. Tea tree oil als allesreiniger

Gebruik jij liever een natuurlijke allesreiniger? Mix dan tien druppels tea tree oil met twee kopjes heet water en een half kopje azijn. Let wel op met bepaalde materialen zoals marmer en graniet. Deze materialen kunnen namelijk niet zo goed tegen azijn en kun je beter schoonmaken met enkel water en een milde reiniger.

2. Luchtverfrisser

Wanneer je last hebt van muffe geurtjes in huis kun je dit snel oplossen door een paar druppels tea tree oil in je aroma diffuser te doen. Op deze manier zuiver je de lucht op een natuurlijke manier!

3. Wasmiddel

Voeg een theelepel van de olie toe in de wasmachine bij je vuile was en het zal je helpen om alle bacteriën uit je kleding te verwijderen. Zo maak je je eigen wasmiddel. Voor een extra lekkere geur kun je ook nog een andere olie toevoegen zoals een bloemen- of citroenolie.

4. Schimmel verwijderen

Heb je last van vervelende schimmelplekken in huis? Mix een theelepel tea tree oil met een kop water in een sprayflacon (een oude plantenspuit kan natuurlijk ook). Spray de mix op de schimmel en laat het een aantal minuten intrekken. Maak het daarna schoon met een doek en je schimmel is weg. Wil je schimmel voorkomen? Spray de mix dan preventief op de desbetreffende plekken.

Meer tips om schimmel te lijf te gaan? Geef schimmel geen kans: dit is de beste manier om schimmel in de badkamer te voorkomen

5. De badkamer schoonmaken met tea tree oil

Het schoonmaken van je badkamer kun je makkelijk doen met een goede ‘scrub’. Combineer 10 tot 15 druppels van de olie met water, azijn en soda. De soda haalt de vlekken weg en de olie verwijdert bacteriën en schimmel.

6. Tandenborstel reinigen

Mix 10 druppels tea tree oil met een kop water. Laat je tandenborstel ongeveer vijftien minuten weken en alle bacteriën zijn verdwenen. Nu kun je weer lekker fris je tanden poetsen.

Ook schoonmaken met andere natuurlijke producten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verrassend schoonmaakmiddel: 6 tips om tea tree oil te gebruiken
Sluiten