Renée Leeuw
Renée Leeuw Lifestyle 22 jan 2020

Geinig: deze 6 dingen in huis kun je schoonmaken met tandpasta

Heb je even geen tapijtreiniger in huis terwijl je net een vlek in het vloerkleed hebt gemaakt? Of wil je de kranen in de keuken weer laten glanzen? Je kunt heel wat dingen in huis schoonmaken met tandpasta en de kans dat je daar wél een tube van in huis hebt, is best groot.

Wij zetten de meest verrassende schoonmaak tricks op een rijtje. Of je na het lezen van deze hacks nog rustig je tanden poetst, is weer een ander verhaal..

1. Verwijder vlekken van je witte muur

Heeft iemand op de muren getekend, een beetje te enthousiast de pot tomatensaus geopend of heb je op een andere manier vlekken op je witte muur? Doe een beetje tandpasta op een vochtige doek en stip hiermee de vlekken aan.

2. Je tapijt schoonmaken met tandpasta

Smeer wat tandpasta op een borstel en borstel hiermee het vloerkleed of tapijt. Even afnemen met een vochtige doek en het kleed is weer schoon.

3. Laat je kranen weer glanzen

Chroom en zilver kun je ook goed schoonmaken met tandpasta. Poets de kranen van je keuken en badkamer met een beetje tandpasta. Daarna even afnemen met een droge doek en je kranen glimmen weer.

4. Voorkom dat je spiegel beslaat

Reinig je badkamerspiegel met tandpasta en een vochtige doek. Zo maak je de spiegel weer helder en voorkom je (tijdelijk) dat de spiegel beslaat.

> Handig: zo zorg je ervoor dat je spiegel stralend schoon is en nooit meer beslaat

5. Verwijder kringen uit je houten tafelblad

Heb je witte kalkkringen in je tafelblad? Smeer een beetje tandpasta op een vochtige doek en wrijf de kringen eruit. En voorkom in het vervolg kringen door onderzetters te gebruiken.

6. Verwijder vliegenpoep van de ramen

Yes, ook je ramen kun je schoonmaken met tandpasta. Even een vochtig doekje met tandpasta over het raam halen en de vliegvlekjes zijn verdwenen. Lees hier meer tips voor glanzende ramen en frisse gordijnen.

Bonustip: vul gaten in de muur op

Niet echt een schoonmaaktip, maar wel een handige hack: tandpasta werkt namelijk prima als muurvuller. Vul spijkergaten op met een beetje tandpasta, laat het drogen en daarna kun je het zelfs oververven.

> 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

De smaak van het schoonmaken te pakken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geinig: deze 6 dingen in huis kun je schoonmaken met tandpasta
Sluiten