Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Wooninspiratie 22 sep 2018

Schoonmaken met soda: 7 handige en simpele tips voor in huis

Ben je op zoek naar een goedkoop en duurzaam natuurlijk alternatief voor allesreiniger? Soda is een goedkoop middeltje én is milieuvriendelijk. Iets met twee vliegen in één klap slaan. Schoonmaken met soda was vroeger heel normaal, maar door de komst van allesreinigers zijn we het een beetje vergeten. Zonde, want schoonmaken met soda is hartstikke handig! Dit middeltje laat onder andere schimmel in een handomdraai verdwijnen.

Soda, ook wel huishoudsoda of schoonmaaksoda genoemd, is niet hetzelfde als baking soda. Hoewel je met beide middelen kan schoonmaken, is soda niet eetbaar! Soda is een handige alleskunner die je kan gebruiken voor verschillende schoonmaak klusjes.

Schoonmaken met soda, hier gebruik je het voor:

Schone tegels door soda

Last van schimmel en aanslag tussen de voegen van je badkamertegels? Strooi wat soda op een vochtig schuursponsje en schrob de schimmel gemakkelijk weg! Niet vergeten om na te spoelen met warm water.

Verstopte leidingen? Gebruik soda!

Verstopte leidingen zijn altijd vervelend, maar soda helpt. Het is te gebruiken voor de gootsteen, afvoerputje en doucheputje. Strooi wat soda in het gewenst putje en overgiet het met kokend water.

Je kan het ook gebruiken om ontstopping te voorkomen door het om de zoveel tijd te gebruiken. Heel fijn, want er komt geen chemisch spul aan te pas en dat is beter voor je leidingen.

Raamkozijnen schoonmaken met soda

Schimmel op de raamkozijnen kan je ook gemakkelijk met soda verwijderen. Een allesreiniger werkt meestal niet voor schimmel, maar soda is schimmeldodend en daarom ideaal.

De gootsteen

Voor aanslag en vieze randjes in de gootsteen is soda een heus wondermiddeltje. Je laat het even intrekken en vervolgens kan je het met gemak wegvegen. Boenen is niet eens nodig!

Eerste hulp bij kinderen

Ook als je kinderen in huis hebt, mag soda niet ontbreken in he schoonmaakkastje. Soda verwijdert vieze vlekken op deuren en muren die veroorzaakt zijn door plakkerige handjes. Maar ook voor natte matrassen (a.k.a. plas ongelukjes) is soda ideaal. Je strooit wat soda op het matras en laat het inwerken. Daarna kan je het opzuigen met de stofzuiger.

De keuken schoonmaken met soda

Voor de oven, pannen en het gasfornuis is soda ook je beste vriend. Het verwijderd met gemak ingebrande vlekken. Oké je moet wel een beetje boenen, maar het resultaat mag er wezen!

De wasmachine schoonmaken met soda

Ook voor een stinkende wasmachine kan je gebruik maken van soda. Strooi wat soda in de wasmachine en draai een leeg wasje op 90 graden. Wedden dat jouw was vanaf nu weer hartstikke fris ruikt?

Schoonmaken met soda is effectief en efficiënt, want het is ook nog eens zuinig in gebruik. Je hebt verschillende soorten en merken, van kleinere korrel tot grovere korrels. In principe zijn ze allemaal hetzelfde en belangrijk nog: it does the trick!

Meer handige schoonmaaktips voor een fris en opgeruimd huis:

Schoonmaken met soda
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schoonmaken met soda: 7 handige en simpele tips voor in huis
Sluiten