Schoonmaken met natuurlijke producten: 7 verrassende tips

Als Roomed regelmatig checkt, weet je dat wij groot voorstander zijn van duurzame initiatieven en natuurlijke producten. Bovendien zijn wij ook dol op slimme hacks en de schoonmaak tricks in dit artikel passen helemaal in dat rijtje. Daarom: schoonmaken met natuurlijke producten.

Heb je geen tijd voor een schoonmaak, maar wil je toch je huis snel weer fris laten ruiken (omdat je bezoek krijgt bijvoorbeeld)? Check dan deze tricks.

1. Het bad schoonmaken met natuurlijke producten

Voor het schoonmaken van het bad heb je grapefruit en zout nodig. Snijdt de grapefruit in tweeën en besprenkel het met een flinke dosis zout. Maak het bad nat met water en schrob het oppervlak vervolgens met de grapefruit en het zout. Zo scrub je als het ware je badkuip waardoor het een heerlijk frisse citrusgeur krijgt. Spoel het af met lauwwarm water.

2. Voor je houten meubilair

Belangrijk: check eerst hoe verschillende houtsoorten verzorgd moeten worden voordat je deze schoonmaak trick toepast.

Hiervoor heb je nodig: olijfolie en appelazijn. Doe 60 ml olijfolie in een kommetje en voeg hier een paar druppels azijn aan toe. Dip met een stoffen doek in het mengsel en wrijf over het vies geworden oppervlak hout. Het azijn zorgt ervoor dat de viezigheid weggaat en de olie houdt het hout vochtig.

3. Voor je ramen

Dat een beetje azijn kan helpen je glazen schoon te maken, wisten we al. Voeg daar nog een citroen aan toe en je hebt niet alleen schone ramen, maar ook nog eens ramen die erg lekker ruiken!

Schoonmaken met citroen: dit krijg je er allemaal mee schoon

4. Vlekken verwijderen

Nodig: maizena en water. Mix even delen in een kommetje tot er een dikke massa ontstaat. Breng het aan op de vlek en laat het een nachtje intrekken. De volgende dag kun je het met een doek verwijderen. Vlek op de bank? Check hier stof-specifieke tips voor het verwijderen van vlekken op de bank.

5. Voor het toilet

Dat baking soda een grote hulp kan zijn in het huishouden, wisten wij al. Maar dat dit goedje ook handig is als schoonmaakmiddel voor het toilet was bij ons nog niet bekend. Je hebt nodig: baking soda, azijn en tea tree olie. In plaats van die chemische fles chloor kun je beter gaan voor dit mengsel. Gooi wat baking soda in de toiletpot, voeg een scheut azijn toe en wat druppels tea tree olie. Even laten sissen, dan schrobben met een borstel en doortrekken.

Wc schoonmaken: zo maak je snel je toilet schoon (in maximaal 5 minuten)

6. Kringen uit hout verwijderen

Nodig: een pot vaseline. Smeer de kringen in met het vet en laat dit een nachtje intrekken. Als de kringen er nog niet al te lang in zitten, moet het de volgende dag weg zijn. Vaseline heeft trouwens nog veel meer verborgen functies, die handig zijn in het huishouden.

7. Kalkaanslag verwijderen

Last van kalkaanslag in de badkamer? Doe een beetje kokosolie op een dweil, beetje vegen en schrobben en it’s gone! Kokosolie is trouwens ook een geweldige natuurlijke stickerverwijderaar. Check hier meer briljante hacks met kokosolie.

Nog meer schoonmaken? Wij hebben tips:

purewow

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Schoonmaken met natuurlijke producten: 7 verrassende tips
Sluiten