Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 12 mrt 2019

Schoonmaken met een vaatwastablet: méér dan alleen voor vuile vaat

Wij gebruiken ‘m bijna dagelijks: een vaatwastablet kennen we natuurlijk als een magisch tablet waarmee de vuile vaat in één klap schoon wordt. Hartstikke handig natuurlijk, maar wist je dat zo’n vaatwastablet óók voor andere dingen gebruikt kan worden. Schoonmaken met een vaatwastablet lijkt misschien een beetje gek, maar je zult er verstelt van staan wat zo’n tablet allemaal kan.

Wij selecteerden de handigste tips voor je, zodat ook jouw vaatwastabletten een schoonmaak-upgrade in huis krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de magnetron, het koffiezetapparaat en een aangekoekte pan?

De waterkoker schoonmaken met een vaatwastablet

Als het tijd is om de waterkoker te ontkalken, pak er dan een vaatwastablet bij. Breek een hoekje van het tablet af, en leg dit in de waterkoker. Vul de waterkoker met de maximale hoeveelheid water, en breng dat water aan de kook.

Klaar? Dan is je waterkoker weer goed ontkalkt. Vergeet alleen niet om hierna nog een paar keer water te laten koken zonder dat je het opdrinkt, omdat dat nog wel eens een vies smaakje kan hebben. Nog een paar keer omspoelen voordat je weer een vers kopje thee zet, dus.

Of maak het koffiezetapparaat schoon

Het koffiezetapparaat kan je natuurlijk op precies dezelfde manier schoonmaken. Breek dan wederom een stukje van het vaatwastablet af, en stop ‘m in het waterreservoir. Vul het koffiezetapparaat met water en zet het apparaat aan. Binnen no time is jouw koffiezetapparaat weer helemaal als nieuw. Enne, vergeet ook hier niet om het apparaat een paar keer goed om te spoelen voordat je een bakkie pleur zet.

Een aangekoekte pan schoonmaken

Vieze, aangekoekte etensresten uit een pan verwijderen kan een lastig karwei zijn. Je kunt met staalwol aan de slag, maar je kunt er ook een vaatwastablet bijpakken. Vul de pan met een laagje water, en gooi hier een tablet bij. Laat de pan een paar minuten op laag vuur koken, en maak de pan daarna schoon met een doekje. Het vuil zal als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Een schone magnetron door een vaatwastablet

De oven schoonmaken lukt aan de hand van deze tips wel, maar de magnetron kan soms nog lastig zijn. Met een vaatwastablet gaat dat schoonmaken in elk geval een stuk gemakkelijker.

Zet een magnetronbestendig bakje met een laagje water in de magnetron. Leg hier je vaatwastablet in. Je kunt nu de magnetron 5 tot 10 minuten op vol vermogen aanzetten. Is het programma klaar? Dan kan je het vuil in de magnetron heel gemakkelijk schoonmaken met een doekje. Door het vaatwastablet is het vuil een stuk zachter geworden, waardoor je het zo wegveegt. Handig!

Ook lezen: 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Een vette frituurpan schoonmaken met een vaatwastablet

Oké oké, de frituurpan is natuurlijk altijd vet. Maar soms kan ‘ie wel een opfrisbeurt gebruiken, en dat kan natuurlijk niet met een beetje water. Ook hier is het vaatwastablet weer het wondermiddel dat je nodig hebt.

Zorg er eerst voor dat het oude vet van de frituurpan weer in de verpakking terecht komt, zodat je het vet kunt inleveren bij een inzamelingspunt. Vul daarna de frituurpan met water. Niet helemaal tot de rand, maar houd ongeveer 2/3e aan. Zet daarna de frituurpan even aan. Kijk uit, want de frituurpan zal behoorlijk gaan borrelen. Blijf er vooral bij om te checken of de frituurpan niet te vol zit. Na een paar minuten zal je zien dat het vet loslaat, en kan je de pan heel gemakkelijk afnemen. Zeg maar bye bye tegen dat vieze vet.

Meer handige dingen lezen over schoonmaken?

Schoonmaken met een vaatwastablet
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Eigen Huis & Tuin

Reageer op artikel:
Schoonmaken met een vaatwastablet: méér dan alleen voor vuile vaat
Sluiten