Merve Ozturk
Merve Ozturk Keuken 18 okt 2020

7 dingen die je vandaag nog kan schoonmaken met de vaatwasser

Het inladen van de vaatwasser kan soms een hele klus zijn. Als je houdt van schalen en kommetjes met aparte vormen is het even puzzelen om zo veel mogelijk te laten passen. Aan de andere kant (vooral in deze tijden dat we geen bezoek ontvangen) komt het ook vaak voor dat de vaatwasser nog te leeg is.

Een (half)lege vaatwasser aanzetten is natuurlijk zonde. En daarom deel ik vandaag wel zeven dingen die je kan schoonmaken met de vaatwasser als er te veel ruimte over is.

Deze dingen kan je vandaag nog schoonmaken met de vaatwasser

1. Glasplaat van je magnetron

Je zal vast gemerkt hebben hoe snel de glasplaat van je magnetron weer vies en plakkerig is. Plaats de glasplaat onderin de vaatwasser om ‘m eens grondig te reinigen. De binnenkant van je magnetron maak je natuurlijk met de hand schoon. Daar is citroen weer een wondermiddel voor.

Lees ook: 4 tips om jouw oven brandschoon te krijgen (het werkt echt!)

2. Gootsteenzeef

Je weet wel, waar je al die troep in gooit wanneer je aan het koken of afwassen bent. Een paar keer per week afspoelen is niet genoeg. Gooi ‘m daarom af en toe in de vaatwasser zodat ‘ie weer helemaal fris is (nadat je alle etensresten in de vuilnisbak hebt gegooid).

Lees ook: Mijn gootsteen stinkt, en nu? 3 tips tegen een stinkende gootsteen

3. Afdruiprek

Voor iedereen met een metalen of plastic afdruiprek: de vaatwasser is perfect om ‘m eens in de zoveel tijd goed schoon te maken. Plaats je afdruiprek omgekeerd op het bovenste rekje van de vaatwasser, zo neem je geen extra ruimte in beslag.

> 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

4. Lepel rust

Een lepel rust is niet te missen tijdens het koken. Je zet je lepel niet zomaar op het keukenblad waardoor je veel viezigheid voorkomt en werkt daardoor hygiënischer. Om het ook hygiënisch te houden is het belangrijk dat je ‘m regelmatig schoonmaakt. Ze zijn vaak niet heel groot, en daarom ideaal om in de vaatwasser te zetten.

Side-note: let er goed op dat je lepel rust bestendig is voor de vaatwasser.

5. Een kom met azijn

Zet een kom met azijn op het bovenste rek van je vaatwasser om ervoor te zorgen dat je vaat er écht schoon uit komt. Azijn is een wondermiddel voor veel dingen. Toch zijn er spullen die je absoluut niet mag schoonmaken met azijn. Let er dus goed op wat je allemaal in je vaatwasser zet.

6. Onderdelen van je koffiezetapparaat

Krijg jij jezelf ook niet wakker zonder een kop koffie? Me neither. Losse onderdelen van je koffiezetapparaat zijn vaak klein en niet zo handig om met de hand schoon te maken. Je kan ze daarom veel beter schoonmaken in je vaatwasser.

> Waarom het waarschijnlijk tijd is om je koffiezetapparaat schoon te maken

7. Onderzetters

Met onderzetters beschermen we tafels van hitte en voorkomen we vlekken. Die vlekken komen wél weer op je onderzetters. Dan heb ik het niet alleen over glasonderzetters, maar ook over onderzetters voor je pannen. Geef ze eens wat extra aandacht en maak ze schoon in je vaatwasser, mits het materiaal het toelaat.

Meer handige tips voor de keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
7 dingen die je vandaag nog kan schoonmaken met de vaatwasser
Sluiten