Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 19 feb 2020

Alles wat je moet weten over schoonmaken met chloor

Ah, de geur van chloor hangt in de lucht. Dat kan maar een paar dingen betekenen; je bent in de buurt van een zwembad of iemand is even flink wezen schoonmaken met chloor. In het laatste geval, er zijn toch een aantal dingen die je moet weten voordat je zelf met chloor aan de slag gaat.

Niet alleen heeft chloor een intense geur, het heeft ook nog eens een intens gebruik. Schoonmaken met chloor is niet moeilijk, maar toch zitten er een aantal haken en ogen aan die je toch wel handig zijn om te weten.

Dit moet je weten over schoonmaken met chloor

Geen schoonmaakmiddel

Het wordt vaak als schoonmaakmiddel beschouwd, maar chloor is niet echt een schoonmaakmiddel. Het is eerder een ontsmettingsmiddel. Chloor doodt bacteriën, virussen en is goed voor het bestrijden van schimmels.

Daarom is het een erg geschikt middel om te gebruiken bij het schoonmaken van je toilet en de rest van je badkamer. Daarnaast is een badkamer ook nog eens erg vochtig, waardoor er snel schimmels ontstaan. Perfect voor chloor.

Chloor is natuurlijk ook ideaal wanneer je je meubels en oppervlakten weer wil laten stralen. Het haalt ook hardnekkige vlekken weg, maar is dus niet echt geschikt voor het schoonmaken van viezigheid.

Dit zijn handige manieren om chloor te gebruiken

Maar omdat chloor dus officieel gezien geen schoonmaakmiddel is, is het handig om oppervlakten eerst schoon te maken met een ander middel voordat je het ontsmet met chloor.

Verdun chloor met water voor veiliger en handiger gebruik. Gewoon een flinke emmer water met een eetlepel chloor moet de truc al doen.

> Lees ook: Schoonmaken met chloor: 4 dingen die je nóóit zou moeten doen met chloor

Veilig omgaan met chloor

Chloor is niet altijd het meest geschikte schoonmaakmiddel om te gebruiken. Het heeft een zeer intense geur waar sommige mensen misselijk van worden of hoofdpijn van krijgen. Daarnaast kan het gebruik voor huidirritatie zorgen, dus gebruik handschoenen.

Als je chloor gebruikt voor oppervlakten of meubels waar het niet geschikt voor is, kan het je spullen aantasten en hun kleur verwijderen. Schoonmaken met chloor is ontzettend handig, maar ga er goed mee om!

Hier lees je meer schoonmaaktips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over schoonmaken met chloor
Sluiten