Iris Wijnands
Iris Wijnands Tips 16 okt 2019

6 dingen weer helemaal schoon en zo goed als nieuw krijgen met Biotex

Bij schoonmaken met Biotex denk je in eerste instantie waarschijnlijk aan kleding. Maar je krijgt met Biotex nog veel meer schoon dan die ene blouse met wijnvlekken. Met dit middel maak je deze 6 dingen in je huis weer stralend schoon.

Benieuwd naar wat je allemaal kan schoonmaken met Biotex? Wij gingen op onderzoek uit om te zien waar dit wasmiddel allemaal tot in staat was.

1. Schoonmaken met Biotex zoals het hoort: kleding

We beginnen maar meteen met de tip die je vast al in dit rijtje had verwacht. Biotex is een wasmiddel dat verrassend goed werkt tegen vlekken en viezigheid op kleding.

Er zijn verschillende soorten Biotex. Zo gebruik je Biotex Groen voor een handwasje of als middel om kleding met vlekken in te laten weken. Biotex Blauw is bedoeld als voorwasmiddel wanneer je verwacht dat je het wasgoed (zoals vieze werkkleding) niet schoon zal krijgen met gewoon wasmiddel.

Dan is er nog de vlekkenverwijderaar, Biotex Oxi Effect. Grasvlekken of chocoladevlekken krijg je hiermee zo weg. En witte was kun je wassen met Biotex Echfa Wit. Als je vergeelde of grauwe witte kleding hebt, dan is dit het middel dat je moet gebruiken. Ook werkt dit product goed als je een koffie-, thee of wijnvlek uit je kleding wil krijgen.

2. Een zo goed als nieuwe bank

Droom je al een tijdje van een nieuwe bank? Daarvoor hoef je je bevlekte bank helemaal niet de deur uit te doen. Pak een emmer warm water met Biotex (65 ML als je zacht water hebt, 95 ML bij hard water) en zoek een spons. Schrobben maar, want als je de bank gaat schoonmaken met Biotex zijn alle vlekken binnen no time weg.

3. Vlekken uit de vloerbedekking

Maak een sopje met Biotex Groen en wrijf daar de vlek op je vloerbedekking mee in. Nu komt de pro-tip: dek de natte vlek af met een stuk plastic. Na een paar uur haal je het plastic weg en droog je de plek met een handdoek.

> Je vloerkleed schoonmaken wordt een eitje met deze handige tips

4. De luxaflex schoonmaken met Biotex

Wanneer je vieze luxaflex hebt, ziet je kamer er in het algemeen een stukje minder fris uit. Wil je de luxaflex helemaal schoon krijgen? Leg ze in een bad met Biotex. Na een half uur spoel je ze af met lauw water en dan zien ze er weer netjes uit.

5. Het bad schoonmaken met Biotex

Nu je toch in de weer bent geweest met Biotex in bad, kun je net zo goed meteen je bad ermee schoonmaken. Laat het bad vollopen met heet water en een grote hoeveelheid Biotex. Dit laat je zo een tijdje staan.  Spoel het bad na met warm water. Alle zeepresten en vuil zullen verdwenen zijn. Fijn!

> Als je gele vlekken in je bad of toilet hebt, kun je die het beste schoonmaken met citroen.

6. Het matras schoonmaken met Biotex

Natuurlijk verschoon je je bed regelmatig (dat hopen we, want zo vaak moet je je bed eigenlijk verschonen). Bestrooi je matras met Biotex en laat dit een paar uur intrekken.

Daarna pak je de stofzuiger erbij om je matras te stofzuigen. Is alle Biotex weg? Dan kun je na een zware dag schoonmaken met Biotex lekker op je bed ploffen.

Meer handige schoonmaaktips nodig? Check ook deze artikelen!

Schoonmaken met biotex
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 dingen weer helemaal schoon en zo goed als nieuw krijgen met Biotex
Sluiten