Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Wooninspiratie 19 sep 2018

Schoonmaken met baking soda: het middeltje dat alles kan

Van koekjes bakken tot aan schoonmaken: met baking soda kan het allemaal. Is jouw standaard allesreiniger op of ben je op zoek naar een goedkoop alternatief? Schoonmaken met baking soda is goedkoop, makkelijk en goed voor het milieu. Wij zijn daarom groot fan van deze alleskunner.

Schoonmaken met baking soda a.k.a. zuiveringszout (niet te verwarren met schoonmaak soda) is een typische oma-weet-raad-tip. Als je nog nooit hebt schoongemaakt met baking soda, dan verandert dat vast na het lezen van dit artikel.

6 x schoonmaken met baking soda

Een frisse badkamer door baking soda

Tegels en voegen schoonmaken in de badkamer hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Strooi een beetje baking soda op een spons of doek en je hebt een effectief schuurmiddel. Ook erg handig voor het schoonmaken van de wasbak, douche en bad.

De wc schoonmaken met baking soda

Niemand wordt vrolijk van de wc schoonmaken, maar wat moet, moet. Mix een koffiekopje baking soda met een kopje azijn en laat het tien minuten bruisen. Vervolgens kan je gemakkelijk het toilet schoonmaken met een borstel.

Glanzende vloeren met baking soda

De vloer schoonmaken hoeft echt niet met een allesreiniger. Het kan dus ook heel goed met baking soda. Het is alleen niet geschikt voor houten vloeren. Voor alle andere vloeren is dit middeltje perfect. Los 1/2 kopje op in een emmertje warm water en het dweilen kan beginnen. Daarna moet je wel even de vloer naspoelen met schoon water. Het werkt dus zelfs op vloerbedekking: heel handig om vlekken te verwijderen. Laat het een nacht liggen en zuig het de volgende dag op met de stofzuiger.

Bakken en pannen schoonmaken met baking soda

Koekjes gebakken met baking soda en nog restjes over? Mooi! Het restant kan je gebruiken voor het schoonmaken van potten, pannen en bakvormen. Ook hier werkt het zuiveringszout net  zoals een schuurmiddel. Vergeet niet na het schrobben de pannen goed af te spoelen.

Douchegordijnen schoonmaken met baking soda

Baking soda is ook ideaal om je douchegordijnen schoon te maken. Echt waar! Strooi het zuiveringszout op een spons en scrub de douchegordijnen schoon. Daarna hoef je het alleen maar af te spoelen en klaar is kees.

Meer tips? 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Baking soda: dé vieze luchtjesverwijderaar

De kattenbak, prullenbak, koelkast en zelfs de snijplank kan je met zuiveringszout verfrissen. Het middeltje heeft een frisse geur en is hierdoor ideaal om vieze luchtjes te verwijderen. Niets vervelender dan een stikende kattenbak. Bedek daarom de onderkant van de bak met het zout en vul daarna pas de kattenbak met kattengrind. Dit helpt tegen de geur!

Last van een muffe koelkast? Plaats dan een geopend pakje achter in de koelkast om luchtjes te neutraliseren. Na een maand moet je het wel weer vervangen met een nieuw pakje. Het oude pakje kan je weer gebruiken om het toilet schoon te maken.

Meer handige tips om schoonmaken nóg makkelijker te maken

Schoonmaken met baking soda
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schoonmaken met baking soda: het middeltje dat alles kan
Sluiten