Merve Ozturk
Merve Ozturk Lifestyle 2 sep 2020

De ideale budgettopper voor in huis: schoonmaken met babydoekjes

Schoonmaken met babydoekjes staat waarschijnlijk niet op jouw to do list. Je koopt babydoekjes meestal pas wanneer je in verwachting bent van een kindje. Maar wist je dat babydoekjes niet alleen perfect voor een babyhuidje, maar ook ideaal om te gebruiken in huis.

Dat komt omdat ze (vaak) parfumvrij zijn en zo min mogelijk ingrediënten hebben.

Dit is waarom je moet schoonmaken met babydoekjes

Alternatief voor Swiffer-doekjes

Een Swiffer is onmisbaar in huis. Elke ruimte is binnen no-time weer vuil- en stofvrij. Toch heeft het een minpunt: élke keer weer die speciale Swiffer-doekjes kopen. Je betaalt al snel €13 aan maar liefst drie Swiffer-doekjes. Goed nieuws! Babydoekjes passen precies om je Swiffer en doen hun werk net zo goed, voor véél goedkoper.

6 dingen weer helemaal schoon en zo goed als nieuw krijgen met Biotex

Planten

Voor alle plantenmama’s onder ons: al die planten zorgen voor een heerlijke vibein huis. Helaas kun je al het stof dat erbij komt kijken niet tegenhouden. Haal een babydoekje langs de bladeren en je planten zijn zo weer stofvrij.

Meer lezen? Op deze manier kan je de bladeren van planten schoonmaken

bank schoonmaken met babydoekjes
Bron: The Creative Exchange via Unsplash

(Pen)inkt uit je lederen meubels

Het komt weleens voor dat er gemorst is met inkt of dat de kleine zin had om lekker te tekenen op de meubels. Je hoeft niet meer te denken aan allerlei chemische schoonmaakmiddelen. Een babydoekje is voldoende om je meubel te redden.

> Volgens een expert moet je zo je leren bank schoonmaken

Spiegels en ramen

Met babydoekjes kom je ook makkelijk af van al die vingerafdrukken op je spiegels en ramen. Maak je spiegel schoon met een babydoekje en droog het vervolgens met een stuk keukenpapier. Dit zorgt namelijk voor een streeploos resultaat.

37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Elektronische apparaten schoonmaken met babydoekjes
Bron: The Creative Exchange via Unsplash

Elektronische apparaten

Ook je telefoon, laptop en televisie zitten vaak vol vingerafdrukken en stof. Met deze doekjes zijn ook deze apparaten zo weer schoon. No go: gebruik in geen aller tijden nat keukenpapier. De vingerafdrukken krijg je er wel mee weg, maar de strepen blijven zitten van het keukenpapier blijven zitten.

keuken schoonmaken met babydoekjes
Bron: Mark McCammon via Pexels

De keuken schoonmaken met babydoekjes

Denk aan de keukenkastjes, aanrecht, wastafel en gootsteen. Eén veeg met een babydoekje en de keuken ziet er weer aangenaam uit.  Zelfs de vette afzuigkap en fornuis krijgt een babydoekje brandschoon.

4 tips om jouw oven brandschoon te krijgen (het werkt echt!)

Verfrissen van je kasten

Ken je dat? Een muffe geur in je klerenkast? Ook dat is te voorkomen met babydoekjes. Vouw een doekje in vieren en pak je favoriete olie erbij. Druppel een aantal druppels op het babydoekje, en plaats in je kast. Zo heb je zelf een geurzakje gemaakt en ben je snel af van die muffe geur.

Wc-bril

Last but not least, de wc-bril. Soms gaat het een keer mis op de wc. Als je dit eventjes snel wilt schoonmaken, dan zijn babydoekjes ook ideaal. De rest van het toilet maak je uiteraard schoon met hygiënisch schoonmaakmiddel. Belangrijk: spoel de babydoekjes nooit door het toilet. Dit zorgt namelijk snel voor een verstopping!

Wc schoonmaken: zo maak je snel je toilet schoon (in maximaal 5 minuten)

Als je de smaak van het schoonmaken te pakken hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De ideale budgettopper voor in huis: schoonmaken met babydoekjes
Sluiten