Iris Wijnands
Iris Wijnands Wooninspiratie 27 nov 2019

Deze dingen in huis kun je ook gewoon met afwasmiddel schoonmaken

Als je denkt dat afwasmiddel alleen goed is voor de vaat en een potje bellenblaas, dan heb je het mis! Afwasmiddel is een prima schoonmaakmiddel dat je voor heel veel dingen kan gebruiken. Schoonmaken met afwasmiddel doe je zo.

Een sopje met afwasmiddel heb je zo gemaakt. Wat je er allemaal mee kan poetsen? Nou, enorm veel! We hebben een lijstje gemaakt van dingen die je gewoon schoon kan maken met afwasmiddel.

Schoonmaken met afwasmiddel

1. Vlekken verwijderen

Er zijn van die avonden dat je zo moe bent dat je liever op de bank ploft met een bord eten. Zul je net zien dat je op dat moment alles van je bord laat vallen en je allemaal vlekken maakt op de bank en het tapijt. Oeps. Geen zorgen, je kan het super snel schoonmaken met afwasmiddel.

Neem twee kopjes heet water en meng daar een eetlepel afwasmiddel doorheen. Sop er een schone doek in en dep daarmee op de vlek tot deze verdwijnt. Spoel even na met een doekje met koud water en dep droog met een theedoek of met keukenpapier.

2. Ramen wassen

Sommige mensen zweren bij een paar drupjes afwasmiddel om te ramen te wassen. Vul een spuitfles voor de helft met azijn en voor de helft met water. Voeg hier twee druppels afwasmiddel aan toe en je hebt je eigen glasreiniger gemaakt.

> Lees ook: Ramen wassen zonder strepen: zo pak je dat het allerbeste aan

3. Schoonmaken met afwasmiddel als allesreiniger

Even je kast afnemen met een sopje, het aanrecht even afdoen of de badkamer poetsen. Je kan het allemaal schoonmaken met afwasmiddel.

Gebruik warm water met een paar druppels afwasmiddel en een eetlepel soda. Gaat hardnekkig vuil daar niet mee weg? Verdun afwasmiddel een beetje, wrijf het in op het vuil en laat dat even intrekken. Neem het daarna af met warm water en het vuil is weg.

4. Vloeren dweilen

Een tegelvloer in de badkamer of keuken gaat weer blinken als je ‘m dweilt met een sopje met afwasmiddel. Aan een emmer heet water voeg je ongeveer twee eetlepels afwasmiddel toe.

Ook een vinyl of linoleum vloer kun je prima dweilen met dit sopje. Een houten vloer kun je hier beter niet mee dweilen, die kan daar namelijk lelijk van worden.

5. Luxaflex schoonmaken met afwasmiddel

De luxaflex schoonmaken is altijd een heel gedoe. Je kan proberen om ze hangend met een sopje van warm water en afwasmiddel af te nemen, maar je kan ze ook even van de muur halen en één voor één schoonmaken met water en afwasmiddel.

> 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Meer lezen over schoonmaken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Huis en Tuin Info-nuLibelleTips en Weetjes

Reageer op artikel:
Deze dingen in huis kun je ook gewoon met afwasmiddel schoonmaken
Sluiten