Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 1 okt 2021

Whoops – deze dingen in huis heb je sinds de lente niet schoongemaakt

Misschien is het een idee om ook maar eens met een herfstschoonmaak te beginnen. Er zullen namelijk wel wat plekken in huis zijn die jij sinds de lenteschoonmaak hebt overgeslagen. Pak je poetsspullen er dus bij, zodat we eens die vergeten plekken in huis goed gaan schoonmaken.

Beschouw jij jezelf als een echte schoonmaakfanaat? Ga dan in je hoofd na of je al deze plekken hebt gehad. Zo ja, super! En zo niet dan weet je wat je tijdens je volgende poetsbeurt niet wilt vergeten.

8 plekken in huis die je bent vergeten met schoonmaken

1. Op de plafondventilator

Als je klein bent wil je deze ook het liefst vermijden, maar de plafondventilator mag af en toe toch even lekker met een doekje af worden gedaan. Het is niet een fijn gevoel om je plafondventilator te laten draaien als je weet dat er nog een dikke laag stof op zit.

2. Bovenop je koelkast of magnetron

Echt plekken in huis die je vergeet te poetsen waarvan je denkt: ik neem ze de volgende keer wel mee tijdens het schoonmaken. Maar je weet het ook al, de volgende keer gebeurt weer precies hetzelfde.

Het zijn ook van die plekken waar veel zullen denken niemand ziet het, dus het heeft geen haast. Alleen het feit dat niemand het ziet is geen excuus om het niet regelmatig een keer af te doen. Ga eens met een vinger erover heen. Misschien dat je dan van gedachte verandert.

Blinkend schoon: 10 gouden schoonmaaktips uit grootmoeders tijd

3. Achter je koelkast, fornuis of oven

Hetzelfde geldt het voor de achterkant van je koelkast (en andere huishoudelijke ruimte) waar een beetje ruimte zit tussen de koelkast en de muur of het aanrecht. Er zijn weinig mensen die niet een keer wat eten ertussen laten vallen en dan vergeten het later daar op te ruimen.

4. In de besteklade

Ook aan deze wordt vaak niet gedacht bij het schoonmaken, terwijl je hem toch dagelijks in huis nodig hebt. Probeer een keer in de maand al het bestek eruit te halen om hem toch even de la op te ruimen.

Je keuken opruimen in 19 stappen van één minuut

5. Onder je meubels

Is er altijd een plek waar je net niet bij kan met je stofzuiger? Verschuif de volgende keer dan toch je meubels even aan de kant om die vieze overgeslagen stukken weer schoon te maken. Voor vloerbedekkingen kan je de stofzuiger gebruiken en voor harde vloeren ruil je hem om voor een dweil.

6. Op de vensterbank

Weer zo een die je soms toch even ontschiet. Wanneer je binnen en buiten je huis je ramen lapt, sta je misschien niet stil bij het schoonmaken van je raamkozijnen of vensterbank. Wat natuurlijk zonde is aangezien het wegneemt van je blinkende ramen.

Op de vensterbank kan gemakkelijk stof verzamelen, maar je kan het eigenlijk net zo gemakkelijk even met een vochtige doek afdoen.

7. Op de jaloezieën of screens

Ook bij het raam, maar waarschijnlijk een die je eerder overslaat dan dat die aan je ontglipt. Rolluiken, screens of jaloezieën in huis goed schoonmaken is namelijk geen pretje.

En met screens of rolluiken buitenshuis weet je misschien al helemaal geen raad. Maar wij gelukkig wel! Het beste kan je ze met een droge borstel rustig afvegen en daarna met je waterslang afspuiten. Zorg er wel voor dat ze genoeg tijd hebben om droog te waaien of haal er wat handdoeken bij voordat je ze omhoog rolt.

Goed om te weten: je luxaflex schoonmaken doe je zo

8. De bladeren van je planten

Er bestaat een kans dat je deze ook bij de grote schoonmaak bent vergeten (zeker als het om je eerste planten gaat). Naast het water geven zijn er nog andere dingen waarop je moet letten als je goed voor je planten wilt zorgen. Het schoonmaken van de bladeren is er een van.

Je planten kunnen beter ademen met schone blaadjes en er zal minder snel vervelend ongedierte aan de bladeren van je planten blijven plakken.

37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Whoops – deze dingen in huis heb je sinds de lente niet schoongemaakt
Sluiten