Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 2 okt 2020

9 schoonmaakklusjes die je kunt doen terwijl je pizza in de oven staat

Schoonmaken is natuurlijk niemand z’n favoriete bezigheid, dus een paar efficiënte en vooral snelle tips zijn altijd welkom. Helemaal als ze zo snel zijn, dat je ze kunt voltooien terwijl je pizza in de oven staat. Dus bij deze zetten wij negen schoonmaakklusjes op een rij die niet meer dan een kwartier van je tijd in beslag nemen.

Je kunt pas echt optimaal genieten van een mooi interieur als deze schoon en opgeruimd is. Check daarom ook de opruim methode van Marie Kondo.

9 klusjes die je in 15 minuten kunt voltooien

1. Supersnel honden- of kattenhaar verwijderen

Het is niet zo fijn als je met elke blik in huis herinnerd word aan het feit dat er dag in dag uit een harige viervoeter door je huis hobbelt. Maar met deze slimme trucs ben je zo van de haren af. Doe een rubberen handschoen om en ga daarmee langs alle meubels en stoffen. Zo verzamel je binnen no-time al het overtollige haar.

> Ook lezen: zó houd je een huis met huisdieren goed schoon

2. Spray je badkuip

Zeepresten kunnen zich nogal opstapelen in bad en misschien zie je de schoonmaak hierdoor als een uitdaging. Maar ook dit klusje is binnen een kwartier geklaard. Spray je badkuip in met schoonmaakmiddel, dat je altijd gebruikt voor je badkamer, en laat dit even rusten. Als je hier later overheen scrubt, zul je er versteld van staan hoe makkelijk alles loskomt.

3. Verwijder watervlekjes met tandpasta

De douche is vaak een plek die best moeilijk schoon te maken is. We gaven je al tips voor het schoonmaken (en houden) van je glazen douchedeur, maar je kraan en douchekop zitten ongetwijfeld ook vol met vlekken van waterdruppels. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen met tandpasta! Zilver en chroom worden door er tandpasta overheen te wrijven super snel schoon en glanzend.

4. Reinig je ventilatoren

Je ventilatoren blazen stof je huis binnen, en dat is natuurlijk niet wat je wil. Dit is niet alleen slecht voor de luchtkwaliteit van de ruimte, maar het zorgt er ook voor dat alles weer opnieuw snel stoffig wordt. Met een stoffer met een lange steel kun je een groot deel van het stof verwijderen dat vast zit tussen de roosters van je ventilator.

5. Vingerafdrukken

Je kunt blijven stofzuigen en stoffen met een stofdoek, maar er zijn plekken die je daarmee niet écht schoon krijgt. Plekken met vingerafdrukken bijvoorbeeld. Gelukkig maak je dit met een doekje zo schoon. Maak het doekje daarvoor een héél klein beetje nat met heet water. Vingerafdrukken zitten vaak op deurknoppen, lade-openingen, knoppen op verschillende apparaten, lichtknoppen… Eigenlijk alles wat je aanraakt.

6. Maak de afwasmachine schoon

Oké, deze tip duurt langer dan vijftien minuten, maar jouw aandeel erin is minder dan een minuut! Een afwasmachine is vaak van binnen niet schoon door resten. Dit los je gelukkig gemakkelijk op door een kommetje met azijn op het onderste rek van een lege afwasmachine te zetten. Laat de afwasmachine vervolgens een vol programma draaien, en hij maakt zichzelf schoon!

7. Het putje in de gootsteen

Dit is wat je moet doen: even de stop in het putje en een citroen uitknijpen in de gootsteen. Laat vervolgens even het water lopen met de stop nog steeds in de gootsteen. Zorg dat het citroensap gemengd is met het water en haal vervolgens de stop eruit. Het water dat door de gootsteen naar beneden loopt zal onderweg veel vuil meenemen!

Citroen is wat ons betreft echt een wondermiddel. Hier lees je over alles wat je kunt schoonmaken met citroen.

8. Snijplanken schoonmaken, maar dan écht

Natuurlijk maak je je snijplank na gebruik al schoon, maar neem één keer per week eens de tijd om deze echt goed schoon te maken. Het enige dat je hoeft te doen is een citroen door midden te snijden en die te gebruiken als scrub middel. Strooi zout over je snijplank en scrub met de platte kant van de citroen het zout in de snijplank. That’s it!

9. Koelkastdeuren

De koelkast schoonmaken is een werkje dat veel tijd kost, maar de koelkast deuren hebben van buiten ook aandacht nodig! Genoeg vingers die deze plek aanraken en er wordt vast wel een keer eten op geknoeid. Het schoonmaken van je koelkastdeur heeft een groots effect en je bent er letterlijk minder dan een minuut mee bezig. Let bij een roestvrijstalen deur wel even op het type schoonmaakmiddel.

Iets langer de tijd voor het schoonmaken? Doe dan deze dingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
9 schoonmaakklusjes die je kunt doen terwijl je pizza in de oven staat
Sluiten