Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 24 jan 2022

Let’s clean: de slaapkamer ruikt weer fris met deze TikTok-hacks

Om het begin van het nieuwe jaar te vieren mag een goede nieuwjaarsschoonmaak niet ontbreken. Met een fris huis ga je het nieuwe jaar uiteraard het beste in. Nieuw op Roomed: de rubriek Let’s clean waarbij we de beste TikTok-hacks over schoonmaken aan je laten zien. Daarbij is de slaapkamer aan de beurt.

Na deze tips ruikt je slaapkamer lekker fris.

5 TikTok-schoonmaaktips voor de slaapkamer

@athomelifewithfleur 💖✨ #bedverschonen #fris #cleantok #schoonmaken #schoonmaaktiktok #schoonmaaktips #poetsen #huishouden #lenor #foryou #foryoupage #vj #voorjou #hack ♬ streets x bellyache extended – musicbymorgan

1. Beddengoed opfrissen

Volgens Fleur was je je beddengoed het liefst op 95 graden, maar check toch even het label van jouw beddengoed. Doe je schone, droge beddengoed op je bed en spray er nog met een lekker ruikende spray over. Deze is zelf te maken met een beetje wasverzachter en water.

Vergeet ook niet om iedere dag je slaapkamer te luchten door een raam open te zetten. Met een kwartiertje dagelijks luchten blijft je slaapkamer fris.

@easycleaningwithmichelle Matras opfrissen #fy #voorjou #foryou #schoonmaaktiktok #schoonmaaktips #schoonmaken #matras #bakingsoda #huishouden ♬ virgo – Jadu Jadu

2. Matras opfrissen

Michelle frist haar matras op door middel van baking soda. Strooi het over je matras en laat het vier uur liggen. Zuig het daarna op met je stofzuiger en sproei er nog wat textielspray over zodat ook je matras en niet alleen je beddengoed fris ruikt.

Is het tijd om jouw matras te vervangen? Met deze checklist weet je het zeker!

@jusivince_cleaning Day 20 of 30 #springcleaning2021 #voorjaarsschoonmaak2021 #vloerkleed #tapijtschoonmaak #rugcleaningtiktok #cleantiktok #vjp #fyp #schoonmaaktips ♬ Dynamite – BTS

3. Vloerkleed of vloerbedekking schoonmaken

Ook het vloerkleed of de vloerbedekking in je slaapkamer is met deze schoonmaaktip met baking soda op te frissen. Voeg als je wil nog een lekkere geur toe met essentiële olie, maar ga dan wel met een schoonmaakborsteltje over het hele vloerkleed zodat het goed is verspreid met de baking soda. Zuig het dan allemaal op met de stofzuiger en jouw slaapkamervloer is fris.

@easycleaningwithmichelle Hoofdbord van het bed schoonmaken #fy #voorjou #schoonmaaktiktok #tips #schoonmaaktips #wasverzachter #schoonmaken ♬ virgo – Jadu Jadu

4. Een hoofdbord van stof poetsen

Ga eerst met een stofzuiger over het hoofdbord om al het stof eraf te halen. Meng dan water met wasverzachter en doe een doekje erin om daarmee vervolgens over het hoofdbord te gaan. Spuit erna nog met wat textielspray en je bent klaar!

@easycleaningwithmichelle #fy #voorjou #schoonmaaktiktok #schoonmaaktips #spiegel #streeploos #schoonmaken #schoonmaakazijn #wonderdoekjes ♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

5. De spiegel

Of je in de slaapkamer nu een grote spiegel hebt aan je muur, een spiegel op de kledingkast of een kleine bij je make-up tafel, deze blinkt zo met deze schoonmaaktip. Spuit een mix van schoonmaakazijn en water over je spiegel. Poets de vlekken weg met een microvezeldoek. Ga er dan met een droge wonderdoek overheen en je krijgt een streeploos resultaat.

Heb je je spiegel laatst gepoetst, maar zitten er toch weer vlekken op? Maak je wonderdoekje dan vochtig en ga ermee over de spiegel om de vlekken en strepen weer weg te halen.

Let’s clean: de woonkamer poetsen doe je met deze TikTok-hacks

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Let’s clean: de slaapkamer ruikt weer fris met deze TikTok-hacks
Sluiten