Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 15 nov 2020

Need to know: deze schoonmaaktips maken je leven makkelijker

De één vindt het geweldig, de ander heeft er een stronthekel aan – ik heb het natuurlijk over schoonmaken. Of je het leuk vindt of niet, het moet tóch gebeuren. Maak je niet druk, ik deel vandaag de handigste schoonmaaktips die je moet weten.

Een gebruiker op Reddit deelde een paar dagen geleden schoonmaaktips die je écht wilt weten en we staan daar helemaal achter. Let’s clean up this mess.

Schoonmaaktips die je móét weten

  • Reinig altijd van boven naar beneden of van links naar rechts. Zo voorkom je dat alle stofdeeltjes opnieuw op je raam of dressoir plakken.
  • Plaats een kopje water voor een minuut in de magnetron voordat je het schoonmaakt, op deze manier komt al het vuil los en is het gemakkelijker schoon te maken.
  • Plaats schone en vuile items op verschillende plekken zodat je schone items niet weer vies worden.
  • Zijn er oppervlakken waar je moeilijk bij komt met de hand? Gebruik dan een tandenborstel – die komt namelijk wél in de kleinste hoekjes.
  • Heb je strepen op je spiegels en ramen? Gebruik een microvezeldoek (of een papieren doek) om van alle veegsporen af te komen. Maak je spiegel eerst schoon met een natte doek en ga er vervolgens overheen met een droge doek.

Lees ook: Dit is dé budget hack om de ramen streeploos schoon te krijgen

  • Gebruik speciaal schoonmaakmiddel voor de wc en laat het even intrekken, maak daarna grondig schoon met een wc-borstel. Stof de buitenkant af en maak schoon met een sponsje. Spoel als je klaar bent de wc door om alle schoonmaakmiddel weg te halen.

    Het toilet is goed schoon te maken met natuurlijke producten. Gebruik baking soda of citroen om van alle vuil af te komen.

  • Stofzuig in één keer goed. Dat doe je door niet te snel te stofzuigen. Geef je stofzuiger de tijd om goed al het vuil op te zuigen.

Meer tips om effectief te stofzuigen: Je kunt het maar beter in 1 keer goed doen: zó kan je het beste stofzuigen

  • Aceton helpt goed bij het verwijderen van lijmresten

Meer schoonmaaktips op Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Need to know: deze schoonmaaktips maken je leven makkelijker
Sluiten