Joëlle Kraaij
Joëlle Kraaij Wooninspiratie 3 dec 2016

Zaterdag, schoonmaakdag: dít zijn de beste schoonmaak tips!

Het weekend is wat ons betreft de perfecte gelegenheid om het huis een goede schoonmaakbeurt te geven. Op zaterdagochtend even alle meubels van hun plek en zorgen dat alles weer aan kant is. We vertelden je al eens wat je absoluut niet moet doen tijdens het schoonmaken, maar vandaag geven we je een aantal goede schoonmaak tips om het weekend mee door te komen!

Kijk ook eens naar deze verrassende schoonmaak tips met natuurlijke producten.

Je weekend beginnen in een fris huis

Bron: Bece

Rolgordijn

Een van de meest lastige dingen in huis om schoon te maken? Het rolgordijn. En daarom geven wij je de beste schoonmaak tips om dit klusje te klaren. Je kunt het rolgordijn schoonmaken met een simpel sopje en een doekje. Wrijf dan niet te hard want dan beschadigt de beschermlaag. Is je rolgordijn echt heel vies? Haal het gordijn dan los van zijn houder en leg het in bad met lauw water en wat wasmiddel. Laat het even weken en maak het vervolgens schoon met een sponsje. Let wel op: laat het gordijn niet langer dan twee uur in het water liggen! Na het schoonmaken even afspoelen en het gordijn is als nieuw.

Nu de gordijnen er toch af zijn, kun je meteen even de ramen lappen. Hoe je dat het beste kunt doen lees je hier.

masterclass stofzuigen

Stofzuigen lijkt heel simpel, toch zitten er nog heel wat haken en ogen aan. Daarom geven wij je tips om het stofzuigen zo efficiënt mogelijk te maken. Ten eerste kun je het best beginnen bij de buitenste randen van de kamer, hier hoopt het stof zich het meeste op. Werk dus van buiten naar binnen! Daarnaast doe je er goed aan te variëren in de bewegingen. Ga van voor naar achter en van links naar rechts om echt al het vuil uit je vloerbedekking of kleed te halen. Maak van tevoren ook een strategisch plan zodat je eerder gestofzuigde delen niet weer vies kunt maken. De laatste tip die we geven is: rust! Ga vooral niet te gehaast aan het werk maar neem er even de tijd voor. Uiteindelijk zal dit je juist tijd schelen!

Radiatoren schoonmaken

Het is niet het leukste klusje maar wel erg belangrijk. Wist je namelijk dat stof op je radiatoren zorgt voor een hogere energierekening? Zorg er allereerst voor dat de verwarming uit staat of in ieder geval koel is zodat je je niet verbrand. Het vuil op de radiator kun je schoonmaken met een vochtige doek of spons en eventueel een beetje allesreiniger. Het stof in de radiator is wat lastiger te verwijderen. Je kunt ervoor kiezen de panelen los te maken, maar je kunt ook de föhn gebruiken om losse stofdeeltjes te verwijderen. Föhn van bovenaf de stofdeeltjes naar beneden die je daar met de stofzuiger meteen opzuigt en je radiator is weer stofvrij!

Bron: Mliees

Deuren

Een van de items die vaak vergeten wordt tijdens het schoonmaken zijn de deuren. En dat terwijl deze juist vaak veel bacteriën bevatten omdat ze door vele mensen worden aangeraakt. Zet alle deuren dicht en begin van boven naar beneden met poetsen. Je kunt ze het beste schoonmaken met een vochtige doek en allesreiniger. Zet nadat je klaar bent de deur open, zo weet je precies welke je al gehad hebt én kunnen ze goed drogen. Vergeet vooral de bovenkant van de deuren niet schoon te maken, deze zijn vaak het stoffigst. De deurklinken kun je het beste schoonmaken met een beetje spiritus op een stuk keukenrol.

Planten

Net als alle andere items vangen planten ook stof. Laat het stof niet zitten want dit is slecht voor de gezondheid van de plant. Je kunt de planten schoonmaken met lauw water waar je een scheutje melk aan toevoegt. Vind je dit teveel moeite? Zet ze dan heel even in de regen of onder de douche (met een zachte straal natuurlijk).

MEER LEZEN
Lees ook nog even deze geniale schoonmaak tips om je huis snel en simpel schoon te maken en dan wensen we je veel succes met je schoonmaakweekend!

Fotografie door Jazzy Hartog voor Roomed (tenzij anders vermeld).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zaterdag, schoonmaakdag: dít zijn de beste schoonmaak tips!
Sluiten