Geert Remmelink
Geert Remmelink Architectuur 10 jun 2016

Deze kleurrijke school in Amsterdam stimuleert creativiteit

Je presteert het beste in een positieve omgeving. Dat geldt voor volwassenen, maar net zo goed voor kids. Dat heeft deze school in Amsterdam goed begrepen. IKC de Zeven Zeeën vroeg namelijk Moke Architecten een school te ontwerpen waarin de creativiteit van kinderen geprikkeld wordt. Met een rood exterieur, ronde vormen en een speels interieur is dat zeker gelukt!

Waar scholen vroeger vaak saaie plekken waren waar het alleen maar draaide om lesgeven, is het design van een school thank god een stuk belangrijker geworden. Check deze school in Frankrijk, die met haar kleurrijke touch een fantastische look heeft.

De school is door zijn ligging op het noorden energieneutraal. De school warmt zo namelijk niet zo snel op, waardoor het klimaat in school eigenlijk altijd heel prettig is. Wel zo fijn als je de hele dag nieuwe dingen moet leren!

De hele buitenkant van deze school in Amsterdam is bekleed met rood beton. Het hexagon-motief in het beton geeft het exterieur een speelse look, die natuurlijk perfect past bij een basisschool. Om diezelfde reden hebben de architecten gekozen voor ronde ramen. Het hexagon-patroon staat niet alleen fantastisch op de muren van deze school, maar ook gewoon bij jou thuis. Check ons moodboard voor een boost aan hexagon-inspiratie!De IKC de Zeven Zeeën is een Dalton school. Dat betekent dat de kids heel erg gestimuleerd worden zelfstandig te werken. Daar hebben de architecten rekening mee gehouden, door onder andere veel werkplekken en brede gangen te maken waarin iedereen een plekje kan vinden. Het leven in school speelt zich hier dus niet alleen af binnen de klaslokalen, maar ook daarbuiten. Hoe leuk is dat!

Als je op zoek bent naar meer happy inspiration raden we je aan om een kijkje te nemen bij het Ragnarock Museum in Denemarken dat op een indrukwekkende manier ontworpen is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze kleurrijke school in Amsterdam stimuleert creativiteit
Sluiten