Lotte Wullems
Lotte Wullems 3. Promoties 16 oktober 2017

Zó zorg jij voor schonere lucht in huis

Wist jij dat de lucht in je huis vaak tot tien keer meer vervuild is dan de lucht buiten? En dat je daar wat aan kunt doen door aan de slag te gaan met een verfroller? Met Sigma Air Pure, een luchtzuiverende verf, zorg je namelijk voor een schoner binnenklimaat.

En wie wil dat nou niet?

Formaldehyde

We horen het je denken: formalde-wat? Formaldehyde is een onzichtbare maar schadelijke stof die vrijkomt uit bouwmaterialen zoals geperst hout, maar ook uit dat mooie tapijt in je woonkamer en dat nieuwe meubelstuk dat je laatst op de kop hebt getikt. Dit is dus vaak dé boosdoener van de vervuilde lucht binnenshuis. In nieuwbouw of gerenoveerde woningen is dit probleem nog groter vanwege de goede isolatie en matige vorm van ventilatie. Had jij enig idee? Vooral mensen die overgevoelig of allergisch zijn, kunnen hier last van krijgen. Hierbij kun je denken aan hoofdpijn, geïrriteerde slijmvliezen en in het ergste geval klachten van Astma.

Sigma Air Pure

Maar gelukkig kun je hier gemakkelijk wat aan doen! Je wil natuurlijk niet alleen stylish wonen, maar ook zo gezond mogelijk. Sigma coatings vat dit perfect samen in hun nieuwe Sigma Air Pure muurverf. Het is een innovatieve bio based muurverf met een luchtzuiverende werking en een supermatte finish. De verf haalt tot 70% van de schadelijke formaldehyde uit de binnenlucht én is net zo gemakkelijk aan te brengen als andere muurverven.

De proef op de som

Werkt dat likje verf nou echt, vraag je jezelf af? In samenwerking met een binnenklimaatspecialist is het huis van de familie Voigt onderworpen aan een binnenklimaattest, op zoek naar formaldehyde. Hierbij is gebruikgemaakt van geavanceerde meetapparatuur en een laboratorium. Vervolgens werden de muren geschilderd met Sigma Air Pure om het effect van de luchtzuiverende verf te kunnen meten.

Nieuwsgierig naar het resultaat? Check hier de documentaire:

Maak kans op een schilderklus

Wil jij (of een ander) kans maken op een schilderklus met Sigma Air Pure? Check dan de website!

In samenwerking met PPG Coatings

Reageer op artikel:
Zó zorg jij voor schonere lucht in huis
Sluiten