Iris Wijnands
Iris Wijnands Tips 20 sep 2019

Opgeruimd staat netjes: 6 x stijlvol schoenen opbergen

Heb je zo’n gang waarbij je bij binnenkomst struikelt over de schoenen? Of ligt jouw slaapkamer helemaal vol met enkele schoenen waarvan je de wederhelft niet meer kan vinden? Dat kan beter: stijlvol schoenen opbergen doe je zo.

Met deze tips hoef je je schoenen niet onder je bed te bewaren, in een dichte kast of op een plek waar je er niet van kan genieten. Je schoenen zijn zo mooi, dat je er eigenlijk de hele dag naar wil kijken, toch? Dat gaan we regelen.

Schoenen opbergen in een grote vitrinekast

Wie zegt dat je schoenen moet opbergen in een dichte kast? Stal je pareltjes uit in een mooie kast zodat je er, ook als je ze niet aan hebt, van kan genieten!

Kies een mooie vitrinekast uit met plankjes waar jij je schoenen op kan zetten. Vooral in de slaapkamer kun je zo prima je schoenen opbergen. Je mooiste paren zet je natuurlijk neer op ooghoogte, zodat je er lekker mee kan pronken.

Schoenen opbergen in buizen

Wij zagen dit idee op Pinterest en vonden het ge-wel-dig! Wat je nodig hebt, zijn ronde buizen, heel veel ronde korte buizen. Bijvoorbeeld van PVC.

Hang de buizen op en zet je schoenen erin. Sommigen kiezen ervoor om twee schoenen per buis te gebruiken, anderen nemen kleinere buizen en zetten de schoenen naast elkaar.

Die grijze buizen kun je uiteraard opvrolijken met een mooi kleurtje. Hoe je het ook doet, het ziet er in ieder geval heel creatief en netjes uit!

Hang je hakken op

Dit is niet zo’n handige tip voor iemand met alleen maar sneakers, maar wie veel hakken heeft, kan dit natuurlijk wél goed gebruiken.

Hang stangen op in je kast of bijvoorbeeld aan je kamerdeur. Daar kan jij je rode pumps lekker aan ophangen. Zo nemen ze geen ruimte meer in op je slaapkamervloer en het ziet er ook nog eens fancy uit.

> Hoe je schoenen zonder hak, zoals deze sneakers, goed kan opbergen dat lees je hier.

Schoenen opbergen op een ladder

Neem een mooie houten ladder en leg tussen de sporten houten planken. Op die planken kun jij mooi je schoenen uitstallen. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de ruimte. Tenminste, als je ladder zo groot is dat al je schoenen erop passen…

Als je onder de langste plank legt en steeds een kleinere plank daarboven legt, krijg je een soort piramidevorm. Daar doe je het toch voor?

Schoenen aan een lijn

Bij skaters is de term shoe tossing al wel bekend. Voor wie geen idee heeft waar we het over hebben: skaters knopen hun oude schoenen met de veters aan elkaar en gooien deze over elektriciteitsdraden.

Nu heb jij waarschijnlijk geen elektriciteitsdraden kriskras door de kamer hangen, maar je kunt natuurlijk wel een mooie lijn met kralen ophangen, zoals IKEA dat heeft gedaan. Met een gordijnspiraal op verschillende hoogtes hangen de schoenen speels door de kamer.

Schoenen opbergen door ze juist uit te stallen

Benader je schoenen als kunstwerken en zet ze op een plank op de muur. Stal ze, samen met een paar luxe en mooie decoratieve items uit om de plank te benadrukken.

Een paar zwarte pumps naast een zwart-wit schilderij ziet er net uit als een museumstuk.

Kun je nog meer opruimtips gebruiken?

Assem

Reageer op artikel:
Opgeruimd staat netjes: 6 x stijlvol schoenen opbergen
Sluiten