Iris Wijnands
Iris Wijnands Wooninspiratie 14 nov 2019

Geef schimmel geen kans: dit is de beste manier om schimmel in de badkamer te voorkomen

Jakkes, schimmel in de badkamer. We hebben al vaker tips  gegeven over hoe je dit het best kan verwijderen, maar zoals mijn oma altijd zei: ‘voorkomen is beter dan genezen’. Daarom gaan we het nu hebben over hoe schimmel in de badkamer voorkomen kan worden.

Schimmel in de badkamer is niet alleen vies, als de schimmel groter wordt kan het ook nog eens ongezond zijn. Het is dus verstandig om schimmel in de badkamer te voorkomen met deze handige tips.

> Juist op zoek naar manieren om schimmel te verwijderen? Zo verwijder je de meest hardnekkige schimmel in de badkamer

Schimmel in de badkamer voorkomen

Er zijn veel dingen die je kan doen om schimmels buiten de badkamerdeur te houden. Zet bijvoorbeeld altijd een ventilator aan na je douchebeurt. Geen ventilator? Open dan een raam of deur zodat er frisse lucht in de badkamer kan komen.

Laat producten niet op de rand van het bad of in de douche staan. De onderkant is vaak nat, wat schimmels erg fijn vinden. Droog je shampoo-flessen en zet ze netjes in een rekje.

Laat de douche niet nat achter

Een natte douche staat gelijk aan een beschimmelde douche. Ga met een trekker over de tegels en de douchedeur, en droog vooral de hoekjes goed na met een handdoek.

> Ook handig: 4 tips voor het schoonmaken én houden van je glazen douchedeur

Was de handdoek, washand en badkmat

Je kan na het douchen je natte washandje en handdoeken beter niet op de rand van het bad laten liggen. Schimmels houden van vocht, dus hang de handdoeken en washandjes op de waslijn. Gebruik je ze niet nog een keer? Gooi ze dan in de was.

> Heb je altijd la willen weten: Hoe vaak kun je je handdoek gebruiken?

Verder zijn het douchegordijn en de badmat plekken waar schimmels zich graag nestelen. Om schimmels in de badkamer te voorkomen kun je deze ook beter regelmatig wassen. De badmat mag eens in de week op 60 graden gewassen worden en het douchegordijn mag zeker vier keer per jaar gewassen worden.

Meer schoonmaaktips voor de badkamer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment TherapyFlair Online

Reageer op artikel:
Geef schimmel geen kans: dit is de beste manier om schimmel in de badkamer te voorkomen
Sluiten