Naomi Pater
Naomi Pater Binnenkijken 9 mei 2022

Oeh la la: deze Scandinavische woning heeft een hippe roze muur

Vandaag gluren we binnen bij een fantastisch Scandinavisch appartement met als eyecather een trendy roze muur. We begrijpen maar al te goed dat het spannend is om je muur in een opvallende kleur te schilderen, maar dit huis doet je ongetwijfeld veranderen van gedachten.

Met het schilderijtje van kunstschilder Frida Kahlo en de planten op de voorgrond, is dit leuke appartementje een bron van inspiratie. We zien je – net als ons – dus al popelen om binnen te kijken.

Scandinavische woning met roze muur

Binnenkijken, roze muur, Frida Kahlo
Bron: Bolaget
Binnenkijken, keuken
Bron: Bolaget

Eerst een kijkje in de keuken. In de keuken valt de muur met vierkante wandtegels direct in het oog. In de muur zelf zie je nissen die gedecoreerd zijn met frisse plantjes en sfeervolle lampen. Het landelijke rode behangetje matcht goed met de okergele fluwelen kussens op de bank.

Een trendy toevoeging aan dit plekje zijn de hangende droogbloemen aan het bestek-ophangrek. Het staat hartstikke leuk en je bent ook nog eens bewust bezig want deze bloemen gaan veel langer mee dan verse bloemen.

Bron: Bolaget
Binnenkijken, trendy roze muur, planten
Bron: Bolaget

Bohemian twist

Zoals je ziet loopt de keuken door naar de woonkamer, wat zorgt voor meer sociale interactie. Het maakt de interieurstijl meer een geheel. Een fris, open geheel, want dankzij het wit en de roze kleur lijkt het appartement optisch groter. De combinatie van een roze muur, groene planten en een houten kast op de voorgrond geeft de woning een bohemian twist. Lekker vrolijk dus.

Binnenkijken, roze muur, eettafel, piano
Bron: Bolaget
Binnenkijken, woonkamer, piano
Bron: Bolaget

De eettafel staat bij het raam, waardoor je tijdens het diner lekker naar buiten kunt kijken. Ook kun je tijdens je maaltijd geniet van live muziek, want achter dit eethoekje staat een moderne, elektrische piano. Dit klinkt ons nu al als muziek in de oren.

Rustige sfeer

Ondanks de gezellige hoekjes straalt de woning ook een soort rust uit. Dit komt mede door het gebruik van lichte kleuren en bijvoorbeeld de simpele lange gordijnen in de woonkamer.

Binnenkijken, slaapkamer
Bron: Bolaget

In de slaapkamer wordt deze sfeer doorgetrokken en vind je ook dezelfde elementen terug als in de woonkamer. Denk aan de okergele kussens, het donkere hout, het fluweel en de plantjes. Op de grond ligt er een grijs kleed van zacht fluweel, waardoor je voeten bij het opstaan niet worden blootgesteld aan de koude vloer. Ook wel zo fijn.

Al met al is het een hartstikke gezellige woning met een mix van bohemian, Scandinavische en rustige elementen!

Deze Scandinavische woning heeft drie (!) klassieke houtkachels

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oeh la la: deze Scandinavische woning heeft een hippe roze muur
Sluiten