Naomi Pater
Naomi Pater Interieur 9 feb 2022

Zo voeg je wat meer van het Scandinavische ‘lagom’ toe aan je interieur

Ooit gehoord van de Scandinavische trend ‘lagom’? Letterlijk vertaald betekent het ‘bijna perfect’ of ‘precies zo goed als het zou moeten zijn’. Het is een populair concept met als hoofddoel het bereiken van evenwicht in alle aspecten van het leven. Het heeft nu ook zijn weg gevonden naar huisdecoratie.

Lagom motiveert je om je te ontdoen van spullen die er niet meer toe doen. Het doel? Ruimte creëren in je hoofd en dat begint bij je huis.

Scandinavisch lagom

Volgens interieurwebsite Decoist is het belangrijk om een aangename en ontspannen atmosfeer te creëren in je woning. Dit realiseer je door te kiezen voor een goede mix van meubilair, kleuren en materialen.

Opruimen

Begin met het wegdoen van spullen die je eigenlijk toch niet zo mooi vindt. Of beter: breng het naar de kringloop of geef het weg aan iemand die het nodig heeft. Misschien een student?

Gooi ook die rondslingerende oude kranten eens weg en zet op die plek een vaas met een mooi veldboeket. Je houdt zo ruimte over voor spullen waar je energie van krijgt en je huis voelt dan comfortabeler aan. Een tip voor het opruimen van de rommel: schaf trendy geweven opbergmanden aan voor meer rust en een minimalistische sfeer.

Een functionele inrichting

Ongewenste troep wegdoen is dus een eerste belangrijk stap. Een andere essentiële stap is het zo functioneel mogelijk inrichten van jouw huis. Heroverweeg dus de meubelopstelling die je op dit moment hebt.

Is het wel zo prettig om constant je nek om te moeten draaien wanneer je televisie kijkt? Misschien staat die stoel op deze manier mooier, maar het zorgt niet voor een prettige leefomgeving.

Kies sowieso voor fijn zittend meubilair, dat praktisch is en rust uitstraalt. Een oncomfortabele bank kiezen omdat hij mooi is, staat namelijk haaks op het ‘lagom’ principe. Kies liever voor functionaliteit en comfort.

Licht kleurenpalet

Naast een praktische indeling van de ruimte en een comfortabel interieur, is het ook belangrijk om te zorgen voor een licht kleurenpalet. Dit geeft, in tegenstelling tot drukke kleuren, veel meer rust. Felle kleuren geven je volgens het lagom concept meer stress en onrust.

Natuurlijk zonlicht

De trend focust zich ook op het maximaliseren van natuurlijk zonlicht, dus die lichte muren komen goed van pas. Deze weerkaatsen namelijk het zonlicht en verspreiden het door de ruimte. Ook doorschijnende gordijnen zijn een absolute aanwinst om meer UV-straling te krijgen in je stulpje.

Planten en bloemen

Wij mensen zijn natuurlijke wezens en we vinden het maar al te fijn om een stukje natuur om ons heen te hebben. Zorg dus voor natuurlijke elementen als planten en bloemen in huis. Het staat fantastisch en draagt ook nog eens bij aan je welzijn door hun luchtzuiverende vermogen.

Duurzaamheid

Een laatste aspect van de Scandinavische trend is de focus op duurzaamheid. Struin rond bij de leukste kringloopwinkels in de buurt en scoor charmante meubelstukken en accessoires die bij je stijl passen, functioneel zijn én die je daarom jaren zult koesteren.

Het zonnetje schijnt op de eettafel in deze Scandinavische woning

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo voeg je wat meer van het Scandinavische ‘lagom’ toe aan je interieur
Sluiten