Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Binnenkijken 30 aug 2019

Deze Scandinavische kinderkamer is de droom van elk kind

Als je denkt aan een kinderkamer zie je waarschijnlijk een klein kamertje voor je met net genoeg ruimte voor een bed en een kast en een vloer bezaaid met speelgoed en kinderboeken. Deze Scandinavische kinderkamer bewijst dat het ook anders kan. En dat is stijlvol, ruimtelijk en toch speels.

Want ja, ook de kinderkamer kan je stijlvol inrichten. En laten de Scandinaviërs nu heel goed begrijpen hoe je dit aanpakt. Watch and learn.

Bron: Stadshem

Als je vanuit de gang de kamer nadert, zie je direct al waar je mee te maken hebt: een kamer voor de kids. De toffe klamboe/tent creëert op een makkelijke manier die weinig ruimte inneemt een hoekje voor de kinderen om in weg te duiken.

Want geloof het of niet: ook kinderen hebben soms een moment voor zichzelf nodig.

Bron: Stadshem

Speeltent om te ontsnappen

De speeltent is gevuld met een kleedje, fijne kussens en knuffels om in weg te duiken. De ideale get away in huis om als kleine gup even rustig je boek te lezen, maar ook leuk om in voor te lezen als je kinderen zelf nog te klein zijn!

Bron: Stasdhem

Stijlvolle speelkeuken

Tegenover de klamboe staat een stijlvol speelkeukentje om de lekkerste gerechten te koken. Tof: de keukenelementen aan de muur die qua grootte niet gemaakt zijn voor de speelkeuken, maar wel toffe accessoires vormen in het geheel.

En ook niet te missen, zijn het vintage bureau en de bureaustoel. In combinatie met de vintage koffer (handig om allerlei knuffels boeken en overbodige spullen in op te bergen!) en grote plaat aan de muur, wordt het een plek waar je graag je huiswerk aan maakt.

Bron: Stasdhem

Gordijnen

Wat ons meteen in het oog springt, is het toffe gordijn dat op een unieke wijze is opgehangen. Door een doek aan een stang te knopen, hangt het gordijn maar aan één kant in de weg als je de gordijnen open hebt. Handig! Daarnaast geeft het een extra speels en leuk effect aan de kinderkamer.

Het grote kleed maakt dat de kinderkamer uit drie delen bestaat: het slaapgedeelte (bij het bed), het huiswerk/leergedeelte (bij het bureau dat oph et grote kleed staat) en het speelgedeelte (aan de andere zijde van het tapijt, bij de tent en speelkeuken).

Op deze manier creëer je in een kleine ruimte toch optisch verschillende kamers, wat zorgt voor meer overzicht in het geheel.

To some things up

Zelf aan de slag om een droomkinderkamer voor jouw kids neer te zetten? Dit zijn de 3 belangrijkste take-aways om te onthouden:

  1. Kies voor neutrale kleuren (speelgoed en allerlei andere accessores maakt een kinderkamer al speels genoeg)
  2. Kies voor neutrale maar toch speelse elementen (zoals de slingers, lampenkap en speeltent)
  3. Ook in de kinderkamer doen planten het goed!

Ook tof voor in de kinderkamer

Bron: Stadshem.se

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze Scandinavische kinderkamer is de droom van elk kind
Sluiten