Make it all yourself: dit zijn de leukste Scandinavische kerstversiering DIY’s

Er is niets leuker dan je huis helemaal in een Kerststemming te brengen. De kerstboom opzetten en versieren, je mooiste serviesset uit de kast halen en je huis verder aankleden. Niet zo’n fan van alle glitter en glamour? Geen zorgen, er bestaan ook ontzettend leuke kerstversieringen voor een neutraal interieur.

Zo delen we vandaag de leukste Scandinavische kerstversiering DIY’s die je gemakkelijk thuis kunt maken – alleen, of juist met je kind(eren). Het wordt hoe dan ook een gezellige middag waarin je leuke herinneringen maakt.

Dit zijn de leukste Scandinavische kerstversiering DIY’s

1. Raamschildering

Je kan jouw huis versieren, maar helaas zien niet heel veel mensen hoe prachtig jouw interieur eruit ziet met al die kerstversiering. Daarom is het ideaal om jouw ramen de schilderen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een krijtstift (of een whiteboard stift) en wat creativiteit.

Ben jij niet z贸 creatief? Gebruik dan kant en klare raamtekeningen die je op je raam plakt en natekent. Op raamtekening.nl kun je leuke stencils vinden. Wil je ook aan de slag met verf? Ga dan voor gewone acrylverf of schoolverf.

2. Kerstballen van behang

Wist je dat je ook zelf makkelijk kerstballen kan maken van behang? Kies een stuk behang met een leuk dessin. Knip er zes stroken van 22 cm bij 1.5 cm uit. Meet het middelpunt van elke strook en maak er met behulp van een perforator een gat in.

Maak vervolgens ook een gat aan elk uiteinde (ongeveer 1 cm van de rand af). Knip een stuk draad af, maak er een eindlus in en rijg er een houten kraal door. Rijg daarna ook alle stroken door het draad bij het middelste gat.

Ben je tevreden? Rijg dan de eindopeningen op het bovenste uiteinde van de draad, voeg er nog een houten kraal aan en maak een lus aan het bovenste uiteinde van de draad om ‘m af te maken.

3. Knutsel papieren sterren

Deze kerststerren zien er ontzettend tof uit, staat overal in huis prachtig 茅n zijn makkelijk te maken. Bovendien is het de perfecte Scandinavische kerstversiering. Kies papier die je wilt gebruiken – met of zonder print, van cadeaupapier tot aan behang.

Snijd een rechthoek en vouw het hele papier in stroken. Neem vervolgens een stuk touw en knoop deze in het midden. Snijd aan beide kanten aan de bovenkant een klein schuin stukje af zodat je kerstster straks een stekelig effect krijgt.

Plak vervolgens de twee ‘vleugels’ aan elkaar met behulp van wat lijm, maak een klein gaatje aan de bovenkant en haal er een stuk touw doorheen. Z贸, nu is je kerstster klaar om opgehangen te worden – makkelijk toch?

4. Gedroogde sinaasappelschijfjes slinger

Wil je een unieke slinger in huis? Ga dan voor deze sinaasappelschijfjes slinger. Je kan ‘m zo lang maken als je nodig hebt en uiteraard andere materialen bij gebruiken (zoals bessen en dennenappels).

Snijd de sinaasappels in dunne schijfjes, dep ze droog met een stuk keukenpapier en plaats ze op een ovenplaat met bakpapier. Laat ze ongeveer drie uur in de oven op 100 graden (keer de sinaasappels wel om de halfuur om, zodat ze niet bruin verkleuren – dat staat natuurlijk niet z贸 mooi als een levendige sinaasappelkleur.

Laat de schijfjes vervolgens helemaal afkoelen. Knip een stuk draad en bevestig een naaldje aan het begin. Haal de naald met draad door elk schijfje heen totdat je klaar bent. Geef ze uiteindelijk een leuke plek waar ze kunnen shinen tijdens de feestdagen.

Andere leuke kerstversieringen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

My Scandinavian Home

Reageer op artikel:
Make it all yourself: dit zijn de leukste Scandinavische kerstversiering DIY’s
Sluiten