Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Wooninspiratie 3 sep 2018

Dit Scandinavische interieur laat zien dat planten élk (witte) appartement kunnen opfleuren

Van veel wit en andere lichte tinten, tot daglicht, hout, een minimalistische aankleding én natuurlijk de vele planten: dit Scandinavische interieur heeft alles wat er nodig is voor een, nou ja, Scandinavisch interieur. Het wordt afgemaakt met wat toffe details en eye catchers, die we je graag laten zien.

En o ja, houd bij alle foto’s even in je achterhoofd dat de pracht van dit appartement voor zeker 60 procent wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van de planten. Zonder groen had ik dit huis ronduit saai gevonden. Zo zie je maar weer wat drie planten (of bloemen!) per ruimte kunnen doen.

binnenkijker planten scandinavisch interieur 2
binnenkijker planten scandinavisch interieur 3

Details in het Scandinavische interieur

Een grijze bank, een zwarte tafel, een wit vloerkleed. Niets bijzonders, zou je zeggen. Tot je een jungle groen velvet kussen op de bank legt en zorgvuldig een krukje in millennial pink plaatst (en nee, natuurlijk is het geen toeval dat de bloemen op tafel en de plantenpot ook roze tinten hebben). Het messy kleedje op de bank maakt het allemaal net wat nonchalanter – of de bewoners hebben gewoon een kat, dat kan ook.

Zoals we zien in meer huizen, hebben de posters in de woonkamer allemaal hetzelfde thema: dieren. Een foto van een meisje met leeuw, een illustratie van een paar en een zwart-wit beeld van een stier maken de ruimte net wat specialer.

binnenkijker planten scandinavisch interieur 4
binnenkijker planten scandinavisch interieur 5
binnenkijker planten scandinavisch interieur 6

Ondanks de details in de woonkamer, zou ik echter de hele dag in de keuken doorbrengen. Tof vloerkleed: check. Wereldkaart aan de muur: check. Bakstenen muur: check. Meer hipster wordt het niet, maar je kunt ook niet ontkennen dat het stijlvol oogt.

binnenkijker planten scandinavisch interieur 7
binnenkijker planten scandinavisch interieur 8

Een natuurlijke slaapkamer

Mocht het je nog niet zijn opgevallen op de foto’s van de slaapkamer: Kijk. Die. Lamp. Die valt op door z’n sierlijkheid, maar blendt tegelijkertijd mooi in de kleuren van de rest van de kamer.

We zijn ook fan van het bankje aan het voeteneinde van het bed. In verband met schopgevaar is het misschien niet zo handig om daar óók een plant op te zetten, maar het is prima om wat dingen op kwijt te kunnen en maakt de slaapkamer een stuk minder statisch.

binnenkijker planten scandinavisch interieur 9

O, en mocht je het je afvragen: ja, ook in de badkamer staan planten. Je moet er weliswaar voor zorgen dat die een hoge vochtigheidsgraad aankunnen, maar dan kan het groen gemakkelijk ook deze ruimte opfleuren. En ach, anders kun je dat altijd nog met een gestipte wasmand doen.

Meer mooie Scandinavische interieurs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bjurfors.se

Reageer op artikel:
Dit Scandinavische interieur laat zien dat planten élk (witte) appartement kunnen opfleuren
Sluiten