Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Binnenkijken 8 feb 2019

Dit Scandinavische interieur heeft een jaren ’60 & ’70 touch and we like it!

Een interieur met excentrieke eigenschappen, daar houden we van. Dit appartement heeft de minimalistische look and feel van een Scandinavisch interieur, maar oogt speels door de subtiele jaren ’60 en ’70 invloeden.

Bij een interieur uit de jaren ’60 en ’70 denk je al gauw aan houten meubels, gekke oranje items, veel bijzondere patroontjes en nog wat gele items. Maar ook jouw Scandinavische interieur kan je een sixties stijltje meegeven.

woonkamer
woonkamer

That’s 60’s

Wat mij meteen opviel was de unieke salontafel die heel simpel oogt, maar eigen wordt door de grappige patroontjes op tafel. En ook het vloerkleed doet gezellig mee. De meubels zijn allemaal vrij rustig door de kleuren, maar de patronen en bijzondere opdrukken geven het appartement net dat beetje extra wat het kan gebruiken.

Ook het dressoir en de kast zouden zo terug in 1960 geplaatst kunnen worden, maar doen het ook anno 2019 nog heel goed in combinatie met een Scandinavische woonstijl.

salontafel

En natuurlijk… een galery wall

Het zou geen echt Scandinavisch interieur zijn zonder een echte galery wall. Ook deze maakt een statement in de woonkamer boven de zwarte, strakke bank. En zie je die lampen op rechts? Ik ben verliefd.

Bij het zien van dit bed alleen al ga ik spontaan gapen. En niet omdat het er saai uitziet, integendeel! Omdat ik heel veel zin krijg om tussen al deze kussens te gaan liggen en een dutje te doen.

De slaapkamer is verder qua kleuren rustig gehouden met wat donkerblauwe tinten (blauw is stimulerend voor je nachtrust!).

Het nachtkastje, de geinige lampen in de ruimte en de ronde spiegel boven het bed geven weer dat jaren ’60 tintje aan de ruimte. We like! Nog een tof detail: de leren banden die de achterste kussens bij de muur houden en op deze manier een eigenzinnig hoofdbord voor het bed vormen.

Ook van de kinderkamer zijn we fan. Mét seventies style bureaurek. De houten vloer met houten meubels (en heb je die lamp op de vensterbank gespot?) houden het geheel rustig.

De keuken is gewoon een keuken met weinig poespas en bombarie. Leuk detail: de stoelpoten in de pasteltinten en brede tafelpoten.

stoel en tafel

Krijg je ook geen genoeg van de prachtige interieurs van de meest bijzondere paleizen op de wereld? Op Roomed vind je heerlijke binnenkijkers waar je eindeloos kunt gluren bij de buren. Zoals in dit klassieke, Scandinavische interieur of deze loft in Amsterdam-Centrum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit Scandinavische interieur heeft een jaren ’60 & ’70 touch and we like it!
Sluiten