Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 8 mei 2022

Scandinavisch wonen wordt een eitje aan de hand van deze 5 ultieme tips

Van Scandinavisch tot mid-century modern en van bohemian tot minimalistisch. Hou je van strakke meubelen of gaat jouw hart sneller kloppen van een versleten, vintage kastje dat je op zolder bij je oma hebt gevonden? Om je een handje te helpen, vertellen we je vandaag alles over Scandinavisch wonen.

Vandaag houden we het rustig en simplistisch. Met deze vijf simpele tips creëer je de ultieme Scandinavische look in huis.

Scandinavisch wonen in 5 stappen

1. Neutrale tinten

Het kleurenpalet van een Scandinavisch interieur bestaat voornamelijk uit kalme en neutrale tinten. Breng zoveel mogelijk wit, lichtblauw en grijstinten aan in je interieur voor die typische Scandinavische sfeer.

2. Withouten vloeren

Withouten vloeren maken een ruimte luchtig, groot, clean en open. Bovendien zorgt een witte vloer ervoor dat de nadruk komt te liggen op andere elementen in de ruimte, zoals bijzondere meubelstukken of decoraties.

3. Licht

In een groot deel van Scandinavië zijn de zonuren beperkt gedurende de wintermaanden en wij kunnen ons heel goed voorstellen dat elk straaltje licht dan welkom is. Daarom zien we vaak dat Scandinavische huizen enorme raampartijen hebben waardoor zoveel mogelijk natuurlijk licht het huis binnenkomt.

Heeft jouw huis niet zoveel ramen? Probeer dan het licht te vangen met spiegels, die het licht weer reflecteren en zodoende de ruimte verlichten. Meer daarover lees je in dit artikel: 9 tips om in je achterhoofd te houden bij het ophangen van een spiegel.

4. Omarm de natuur

Scandinaviërs houden van de natuur en dat zien we dan ook duidelijk terug in hun interieur. Kies voor houten meubelstukken en breng wat groene planten in huis voor een natuurlijke sfeer.

Wil je wat kleur toevoegen door middel van planten? Dat kan natuurlijk prima met groen, maar wij maakten ook een lijstje met de mooiste planten met roze bladeren. Dat geeft jouw Scandinavische interieur nét iets meer kleur.

5. Kwaliteit

Kenmerkend voor Scandinavisch design is het gebruik van materialen met een hoge kwaliteit. Dat is ook wat de meubels uitstralen; kwaliteit, functionaliteit en een simplistisch design. Er zijn Scandinavische meubelstukken met kwaliteit in alle prijsklassen dus het hoeft helemaal niet duur te zijn.

Leer Scandinavisch wonen van de experts

Op Roomed delen we wekelijks de mooiste binnenkijkers, en we zijn ontzettend vaak Scandinavische interieurs voorbij komen. De mooiste interieurs van de afgelopen tijd zie je hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Scandinavisch wonen wordt een eitje aan de hand van deze 5 ultieme tips
Sluiten