Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Design 18 okt 2020

Dit duurzame tiny house gaat volledig op de Scandinavische wildernis

Deens- en Scandinavisch desgin; de wereld houdt er van. Dit zie je zowel terug in minimalistische kledingtrends, interieurtrends, als in trends met betrekking tot architectuur. Zo ook het project met de naam A45. Twee bekende Deense designers hebben de handen in een geslagen om een wel heel bijzonder tiny house te ontwikkelen.

Tiny house is niet zo tiny

De Deense ontwerpers Bjarke Ingels en Soren Rose hebben samen een tiny house ontworpen waar jij je big house zo voor zou inruilen. Het huisje is zo’n 50 vierkante vierkante meter groot, dus écht tiny is het niet. Maar hé, het is wel een op en top uitgedacht design waarin iedere vierkante meter wordt benut.

Het A45 huis is gebaseerd op de klassieke cabin in the woods zoals je die in Scandinavië, maar ook in Canada, wel vaker tegenkomt. Het frame van het tiny house heeft een A-frame, net als de bekende cabins die worden gekenmerkt door het hoge puntdak en de schuine wanden.

Om de ruimte beter te benutten hebben de ontwerpers er alleen voor gekozen om de vierkante onderkant van het huis te kantelen en het dak ook 45-graden te draaien. Hierdoor krijgt het een vier meter hoog plafond, wat ruimte schreeuwt. Ook lijkt het vanaf sommige kanten alsof het huis vierkant is, en vanaf andere alsof het een puntdak heeft. Heel tof gedaan!

Over alles is nagedacht

A45 is zo ontworpen dat hij goed opgaat in de natuur. Ondanks dat het huis geometrische vormen aan de buitenkant heeft, staat de relatie tot de natuur centraal bij dit project. Dit zie je onder andere terug in het vele glas dat in het huis is verwerkt, en het open haardvuur in de leefruimte.

Het tiny house is van alle gemakken voorzien, en van alle moderne snufjes. Zo maakt het huis gebruik van zonne-energie dankzij de zonne-panelen die op het dak zijn bevestigd. Ook in de keuken en badkamer wordt gebruik gemaakt van slimme apparatuur waardoor het huis zo zuinig mogelijk is.

Benieuwd naar meer foto’s van de binnenkant van deze parel? Check de website van Designboom dan even.

Meer lezen over leven in een tiny house

Dit artikel verscheen eerder op Want.nl en werd geschreven door Lisanne Beijen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit duurzame tiny house gaat volledig op de Scandinavische wildernis
Sluiten