Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 24 jan 2020

Van Scandinavisch naar bohemian interieur, zo doe je dat

Het is helemaal niet gek om zo af en toe eens van woonstijl te veranderen. Wil jij wat nieuws in huis proberen? Hoewel de Scandinavische stijl nog steeds helemaal hip is, worden steeds meer woonkamers omgetoverd naar een bohemian stijl. Niet zo gek, want de Scandinavisch en bohemian interieur hebben best wat overeenkomsten.

Dit artikel is geschreven door interieurblogger Ilse van Elleswijk. Ilse houdt ons via haar website InteriorTwin op de hoogte van de laatste woontrends en mooie binnenkijkers. Ilse’s doel? Mensen helpen om een huis te creëren waar ze altijd al van gedroomd hebben.

Je kunt zonder honderden euro’s uit te geven makkelijk van woonstijl veranderen. Benieuwd hoe ook jij meer boho invloeden in huis haalt?

Overeenkomsten tussen de Scandinavische en boho woonstijl

Je hoeft echt niet al je meubels en accessoires de deur uit te doen als je wilt veranderen van woonstijl, want gelukkig passen heel veel Scandinavische meubels ook gewoon bij de bohemian stijl.

Een Scandinavisch interieur is direct te herkennen aan rustige witte tinten en het gebruik van natuurlijke materialen. En gelukkig is dit iets wat ook bij de boho stijl past.

Het verschil zit hem veel meer in de details. Waar een Scandinavisch interieur vaak minimalistisch is met veel strakke vormen, zie je bij de boho stijl juist veel gebruik van ronde vormen, zachte materialen, patronen en dessin en etnische invloeden. Denk aan een strandtent op Ibiza of accessoires van Bali en je hebt een goed beeld van de bohemian stijl.

Tips om te veranderen naar een bohemian interieur

Je kunt dus gerust, als je dat wilt, je meubels laten staan en op zoek naar bohemian accessoires om je interieur te veranderen. Het meeste impact maak je met een aantal grote accessoires als eyecatcher.

Zelf vind ik een grote raffia wandhanger bijvoorbeeld heel mooi om op te hangen. Maar ook een groot houten paneel, een basic jute rond vloerkleed of een mooie rotan hanglamp zijn items waarmee je makkelijk de boho stijl in huis haalt. Ook een bamboestoel of houten krukje zijn meubels die perfect bij deze stijl passen.

Je zult zien dat je met en aantal grote accessoires al een heel andere sfeer kunt creëren. Veel van de materialen die gebruikt worden voor de accessoires zijn duurzame materialen, zoals bamboe, riet en rotan. Daardoor is dit ook nog eens een goede keuze in de aanschaf van nieuwe items in huis.

Andere woonaccessoires voor een bohemian interieur

Als je voor een aantal grote bohemian accessoires hebt gekozen is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Met kleinere accessoires als een schelpenketting, stoneman (kleine poppetjes van steen), raffia manden en houten servies zet je de boho sfeer echt goed neer in huis.

Zoals je ziet heb je helemaal niet veel nodig om van een Scandinavisch interieur naar een bohemian interieur te veranderen.

Meer tips voor een bohemian interieur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van Scandinavisch naar bohemian interieur, zo doe je dat
Sluiten