Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 13 nov 2020

Wil je zien: dit appartement met een Scandinavisch-landelijk interieur

Het hoeft niet allemaal over the top, groots en opvallend. Deze combinatie van Scandinavisch en landelijk is precies goed. Want soms kan het juist heel fijn zijn om je interieur klein en subtiel te houden. De bewoners van dit Scandinavische appartement dachten er precies zo over – we laten het je zien aan de hand van de mooiste foto’s uit hun interieur.

In het huis passen alle ruimtes bij elkaar doordat er gebruik gemaakt wordt van veel verschillende soorten hout (houtsoorten combineren kan prima!), maar ook dezelfde complementaire, rustige kleuren.

scandinavisch landelijk interieur
Bron: Bolaget
scandinavisch landelijk interieur
Bron: Bolaget

Zo combineer je Scandinavisch en landelijk

Laten we beginnen met de heerlijke woonkamer waar een prachtig donker houten dressoir staat en een stoel met een houten frame. Het wordt hier goed gecombineerd met neutrale tonen waardoor deze kamer lekker rustig aanvoelt.

Vergeet ook niet de oude poster van Italië in de hoek te checken. Precies die oude, vergeelde kleur zien we ook terugkomen in de verf op de muur. Dat noemen we nog eens een knap staaltje combineren. We vragen ons af of de muur eerder geel was, of dat de poster eerder in huis was.

scandinavisch landelijk interieur deuren
Bron: Bolaget
scandinavisch landelijk interieur
Bron: Bolaget
keuken van scandinavisch landelijk interieur
Bron: Bolaget

Het krukje voor het raam

Dol zijn we op de keuken waar de houttinten terugkomen in het aanrechtblad. De keuken heeft daardoor een landelijke uitstraling, en die vibes vinden we in de keuken altijd heerlijk. ‘s Morgens wakker worden met een cappuccino op het krukje bij het raam, yes, ik zie het helemaal voor me.

Ook leuk zijn de bruine tegels op de muur in de keuken. De tegels zijn allemaal nét even anders, maar worden samengebracht door de kleur van de voegen. Met witte of zwarte voegen had deze keuken er alweer heel anders uitgezien, dus onderschat de kracht van de voegen niet. Daar schreven we al eerder een artikel over: Goede vraag: welke kleur voegen past het best bij mijn tegels?

scandinavisch landelijk interieur
Bron: Bolaget
scandinavisch landelijk interieur
Bron: Bolaget

Dineren doe je uiteraard niet aan een kruk voor de vensterbank. Daarvoor verkas je naar de eetkamer, en wat voor een! De eetkamer is een grote open ruimte met als middelpunt een wit houten tafel waar je met een groot gezelschap aan kan zitten.

Tip: de spiegel laat de eetkamer groter ogen en is tevens de bindende factor met de rest van het huis door de houttint.

Andere huizen om naar binnen te gluren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wil je zien: dit appartement met een Scandinavisch-landelijk interieur
Sluiten