Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 14 apr 2019

Get the look: ga los met deze tips voor een Scandinavisch interieur

Droom jij ook van een Scandinavisch interieur, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij hebben de basics voor je op een rijtje gezet. Als je je houdt aan deze ‘regels’, dan heb je binnen no time een prachtige Scandinavische look in je huis te pakken.

Uiteraard hoef je je niet aan al deze punten te houden. Als je het er niet mee eens bent, of als je heel graag een knallende kleur roze in je interieur wilt verwerken, dan moet je dat vooral doen. Daarmee maak je je interieur persoonlijk en uniek.

6 pro tips voor een Scandinavisch interieur

1. Ga voor een aards, natuurlijk kleurenpalet

In veel Scandinavische interieurs zien we een rustig kleurenpalet met aardse kleuren terug. Denk bijvoorbeeld aan bruintinten, crème, lichtgroen, beige, terracotta, zwart en wit. Ook het materiaal wat in Scandinavische interieurs gebruikt wordt sluit hier naadloos op aan, denkende aan (licht) hout, rotan, steen, kurk, en glas.

Dit kleurenpalet komt vooral terug in de accessoires waarmee je je Scandinavische interieur mee aankleedt. Zoek die kleuren op als je gaat woonshoppen voor accessoires als vazen, kussens en mandjes. Ook kan je deze kleuren terug laten komen in de kunst aan de muur. Ga bijvoorbeeld voor kunstwerken met een luchtige touch, en combineer dit met een mooi houten frame. En houd je vooral niet in met een gallery wall, want da’s hartstikke Scandinavisch.

2. Luchtige meubels

In Scandinavische interieurs zal je minder vaak een zware salontafel tegenkomen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van dun materiaal (het liefst hout) in combinatie met wit of zwart. Ook glas in de salon- en bijzettafels zien we vaak terugkomen. Alles om het fris en luchtig te maken.

3. Licht is belangrijk

Een duidelijk lichtplan is belangrijk in een Scandinavisch interieur. Een Scandinavische inrichting maakt vaak veel gebruik van helder licht. Daarmee mogen de peertjes van de lampen zeker gezien worden. Gebruik lampen met warm LED-licht om een ‘kil’ Scandinavisch interieur een stuk warmer te maken.

Als je het niet tof vindt om alleen naar een light bulb te kijken, neem dan een luchtige, open lamp. Lampenkappen van rotan werken bijvoorbeeld prima in een Scandinavisch interieur.

Scandinavisch interieur tips

4. Ga voor strakke lijnen

Een van de key points van een Scandinavisch interieur zijn de strakke lijnen. Als je jouw huis Scaninavisch in wilt richten, is het belangrijk dat je je hier ook aan houdt om die Scandinavische feeling helemaal over te brengen. Wijk dus niet ineens af naar ‘lompe’ meubels of meubels met romantische versiersels, maar houd alles strak en clean.

5. Less is more

Overdrijf niet bij het inrichten van jouw Scandinavische interieur. Less is more. Ga voor simpele items, zoals bijvoorbeeld vaasjes in één kleur, en overdrijf ook aantallen niet. In een Scandinavisch huis zijn zeker accessoires terug te vinden, maar deze zijn vrij minimaal. Daarmee blijft het interieur rustig voor het oog.

6. Steeds meer planten

In alle woonstijlen lijkt het een (positieve) trend om meer planten in huis toe te voegen. Daar staan wij bij Roomed natuurlijk helemaal achter, want wij worden hartstikke gelukkig van groen in huis. In onze binnenkijkers zien we vaak een prachtige fotogenieke Monstera terug, maar ook de Pannenkoekplant lijkt het heel goed te doen in een Scandinavisch huis. Maar overdrijf niet in het aantal planten. Een ware urban jungle is niet typisch Scandinavisch.

Let bij het kopen van planten ook op de potten waarin je de plant een plekje geeft. Zo zijn minimalistische potten van hout en steen erg Scandinavisch. Ga ook vooral voor simpele potten zonder al te veel poespas en kleur. Houd bij alles wat je koopt het kleurenpalet in je achterhoofd.

En dan nu in de praktijk. Dit zijn een paar práchtige Scandinavische interieurs:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Live Your Style

Reageer op artikel:
Get the look: ga los met deze tips voor een Scandinavisch interieur
Sluiten